• images/deelname/Poëzie.jpg
  Poëzie is de kunst van het dichten. Ook is poëzie een verzamelnaam voor gedichten en verzen. Poëzie is een taaluiting waarbij een grote nadruk ligt op vorm, klank en beeldspraak. Het geheel is meer dan de som der delen.
  Toen hem gevraagd werd een definitie van poëzie te geven, zei de dichter Robert Frost: "Poetry is the kind of thing poets write." - Poëzie is wat dichters schrijven .

  Klik op een van de tabs hieronder voor meer informatie!

 • Tekst inzenden:
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen zie je een knop om je artikel in te zenden. Door op die knop te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.

  Klik op een van de tabs hieronder voor meer informatie!

 • Publicatievoorwaarden
  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst! Ook vervolgverhalen e.d. zijn niet toegestaan.
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

  Klik op een van de tabs hieronder voor meer informatie!

 • Klik op een van de tabs hieronder voor meer informatie!

Mijn woorden zijn mijn wapens

Publicatie: 03 mei 2021
Geen gedicht, geen column, geen verhaal. Maar een gedachte en gevoel die ik uit in deze woorden. Zie het maar een beetje als de achterliggende gedachte achter GaafWoord, mijn columns, gedichten en verhalen. Een stukje motivatie waarom ik dingen doe zoals ik ze nu doe na mijn burn-out.
 
MIJN WOORDEN ZIJN MIJN WAPENS
 
Mijn Zachtmoedigheid kan keihard aankomen en een punt maken
Mijn Compassie kan de kilheid bloot leggen van haat en geweld
Mijn Passie kan het uitgeblust vuur opnieuw laten branden in harten
Mijn Medeleven kan het vonkje zijn van nieuwe warmte diep in een mens
Mijn liefde voor die ander, klein of groot, jong of oud, kan liefde laten groeien
 
Woorden kunnen gebruikt en misbruikt worden. Menig alleenheerser, machtsdenker, of egoïstisch bestuurder weet dit maar al te goed. Zij zetten het woord naar hun hand. Passen dat toe op die momenten waar anderen zwak zijn. Zwak door angst of verdriet. Door pijn of leed. Door onzekerheid of verlies. Door kennis tekort of informatiebeperking. Om zo hun woorden in hoofden en harten te krijgen en volgers lijdzaam te leiden. Te leiden naar de afgrond, naar een nieuwe oorlog, naar een tijd van beperking of opsluiting in een wereld zonder enig vooruitzicht. Naar een tijd zonder liefde. Naar liefdeloosheid die alleen maar aftakeling brengt aan het goede in de mens.
 
Mijn woorden zijn mijn wapens
 
Zwaarden gesmeed in liefde om bedrog en leugens te doorklieven
Geweren geladen met kogels vol compassie, om te richten en harten te raken
Speren met vlijmscherpe punten van zachtmoedigheid om die ander te doorboren
Bommen en granaten die passie neer laten dalen op hoofden van hen die niet weten
Pijlen met medeleven om doel te treffen diep in het hart
 
Het geschreven of gesproken woord is een krachtig instrument in de handen van velen. Ik probeer in het klein een steentje te gooien in jouw vijver. Misschien tot schrik, misschien tot een kleine rimpeling. Een steentje vol liefde om de spiegel te raken. Zodat jij omkijkt en jezelf ziet in die spiegel. Een mens zoals zo velen? Nee, een uniek wezen, op weg naar zijn of haar volmaaktheid. Kijk in jouw spiegel en vervul jezelf met liefde, compassie, medeleven, passie en zachtmoedigheid.
 
En laat jouw woorden dan ook wapens zijn. Om anderen te treffen, te raken in liefde, geloof en hoop. Voer de oorlog van de liefde, juist in deze tijden van haat, geweld, pijn, angst en verdriet. Laat je hart zien in de kleine dingen. Laat je hart spreken en tref die ander.
 
GaafWoord
 
PS: Ik ontvang graag feedback
WAARDERING

HITS

215

Artikel aangepast: 03-05-2021

Commentaar en/of waardering voor dit artikel:

Het is niet toegestaan eigen werk zelf een waardering te geven!
03.05.21
Feedback:
Whatever it may be...sterk!
Show more
03.05.21
Feedback:
Wauw... dat zijn treffende woorden waar ik me helemaal in terugvind.
Maar het zijn meta-beschouwingen over je poëzie en horen dus thuis in een andere rubriek (zoals je ook aangeeft). Anders worden de rubrieken uitgehold, niet? Dan zou ik je er 5 sterren voor gegeven hebben.
Show more
 • Peter de Borst 03.05.21
  Dank voor je reactie Hans. De plek is misschien niet helemaal de juiste, maar kom net hier kijken, dus nog wat te leren