1 post
 • images/deelname/Poëzie.jpg
  Poëzie is de kunst van het dichten. Ook is poëzie een verzamelnaam voor gedichten en verzen. Poëzie is een taaluiting waarbij een grote nadruk ligt op vorm, klank en beeldspraak. Het geheel is meer dan de som der delen.
  Toen hem gevraagd werd een definitie van poëzie te geven, zei de dichter Robert Frost: "Poetry is the kind of thing poets write." - Poëzie is wat dichters schrijven .
  1116 gepubliceerde inzendingen
 • Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

MIJN AUTISME

Publicatie op : 28-07-2020

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

MIJN AUTISME

231 Hits.

Lees langzaam

Duizend scenario’s

Over hoe het zal gaan

Hoe het zal verlopen

Visualiseer ze

Eén voor één

Telkens weer

Elke dag

Wat voor jou niets betekent

Weinigzeggend, een detail

Evident en vanzelfsprekend

Zijn duizend stemmen in mijn hoofd

Duizend voorspellers

Duizend vertellers

Die tegelijk spreken

Die tegelijk preken

Die ervoor zorgen

Dat de toekomst teleurstelt

En je achteraf beseft

Dat je jezelf nodeloos hebt gekweld

-----

Alleen Plusleden kunnen een eigen artikel aanpassen na publicatie. KLIK HIER om alle voordelen van een pluslidmaatschap te bekijken.

Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

28.07.20
Feedback:
Correctie ivm oude waarderingen.
 • Waardering
  80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • Ingrid Karsten 28.07.20
  ik vind het een mooi stukje Danny en je hebt er echt je best op gedaan maar ik vind het een beetje triest dat vind ik echt! Heel veel liefs van Ingrid
  • Danny Vandenberk 28.07.20
   Bedankt voor je leuke reactie, Ingrid. Toch klopt je redenering niet helemaal. Ik heb helemaal niet mijn best gedaan op dit gedicht. Het is ook niet triest (of zielig). Het is een zo eenvoudig mogelijke beschrijving van hoe een autist (niet elke autist) de wereld kan ervaren. Herkenning is in deze veel belangrijker dan erkenning. Liefs en nogmaals dank, Danny.

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
OVER VALLEN, OPSTAAN EN EEN UITGEREKT BESTAAN
546
Lezen?
Ei
461
Lezen?
DE BOEIENDE BIB VAN RONKEND REUTELGEM
372
Lezen?
ERGENS
357
Lezen?
HET VERDRIET VAN DE CLOWN  
356
Lezen?