SCHRIJFACTIVITEIT: POËZIE ALGEMEEN

Poëzie is de kunst van het dichten. Ook is poëzie een verzamelnaam voor gedichten en verzen. Poëzie is een taaluiting waarbij een grote nadruk ligt op vorm, klank en beeldspraak. Het geheel is meer dan de som der delen.
Toen hem gevraagd werd een definitie van poëzie te geven, zei de dichter Robert Frost: "Poetry is the kind of thing poets write." - Poëzie is wat dichters schrijven .

Klik voor meer schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

WAARDERING

HITS:

299

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Commentaar en/of waardering voor dit artikel:

Iedere bezoeker (lid zijn is niet noodzakelijk) kan een waardering geven voor dit artikel! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs.
16.07.21
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl a.u.b.
Prachtig beschreven hoe erg het verdriet en de nood in Limburg is.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
15.07.21
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl a.u.b.
Troost vinden in de heimat, Romy?
Show more
1 van de 1 lezers vond deze review nuttig
 • Romy Bezemer 16.07.21
  Ik begrijp even niet wat je precies bedoelt, Lieven.
  • Romy Bezemer 21.07.21
   @lieven nvandekerckhove Haha, ik begrijp het helemaal. Ik heb zelf overigens wel veertien jaar in Zuid-Limburg gewoond in een belangrijke deel van mijn jeugd, van mijn 11de tot mijn 25ste. Dus ik voel wel een sterkte verbintenis, ook omdat ik er nog veel mensen ken.
  • lieven nvandekerckhove 17.07.21
   Sorry, Romy, maar ik heb je (prachtig) gedicht aanvankelijk verkeerd geïnterpreteerd, door het niet op de waterellende te betrekken (hoewel de relatie met deze ellende voor de hand ligt), doch op een persoonlijke problematiek, waarvoor je dan troost zoekt in de gedachte aan je (veronderstelde) heimat. Ik weet het, men moet stekeblind zijn om de juiste betekenis van je gedicht niet te zien, maar ik moet dat inderdaad een moment geweest zijn.
15.07.21
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl a.u.b.
De ellende goed verwoord in dit gedicht.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
Naar boven

Ook meedoen aan een schrijfactiviteit? Meedoen is gratis. We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door eerst in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.