1 post
 • images/deelname/Poëzie.jpg
  Poëzie is de kunst van het dichten. Ook is poëzie een verzamelnaam voor gedichten en verzen. Poëzie is een taaluiting waarbij een grote nadruk ligt op vorm, klank en beeldspraak. Het geheel is meer dan de som der delen.
  Toen hem gevraagd werd een definitie van poëzie te geven, zei de dichter Robert Frost: "Poetry is the kind of thing poets write." - Poëzie is wat dichters schrijven .
  Klik op SCHRIJFACTIVITEITEN (tabs hieronder) voor alle mogelijkheden!
  1085 gepubliceerde inzendingen
 • Tekst opsturen:
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden
  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Publicatie: 15-07-2021

Hits: 133

'Ik ontvang graag feedback'

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Lief Limburg

Aangepast: 15-07-2021
Als het water tot aan je enkels, je knieën,
maar eigenlijk tot aan je lippen staat
Als het gewoon echt even niet meer gaat
 
Als met elke emmer die je schept
de moed je verder in je schoenen zinkt
Je in zorgen voor de toekomst verdrinkt
 
Als je bent aan het einde van je krachten
Lief Limburg, je bent in mijn gedachten
Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

16.07.21
Feedback:
Prachtig beschreven hoe erg het verdriet en de nood in Limburg is.
Show more
15.07.21
Feedback:
Troost vinden in de heimat, Romy?
Show more
 • Romy Bezemer 16.07.21
  Ik begrijp even niet wat je precies bedoelt, Lieven.
  • Romy Bezemer 21.07.21
   @lieven nvandekerckhove Haha, ik begrijp het helemaal. Ik heb zelf overigens wel veertien jaar in Zuid-Limburg gewoond in een belangrijke deel van mijn jeugd, van mijn 11de tot mijn 25ste. Dus ik voel wel een sterkte verbintenis, ook omdat ik er nog veel mensen ken.
  • lieven nvandekerckhove 17.07.21
   Sorry, Romy, maar ik heb je (prachtig) gedicht aanvankelijk verkeerd geïnterpreteerd, door het niet op de waterellende te betrekken (hoewel de relatie met deze ellende voor de hand ligt), doch op een persoonlijke problematiek, waarvoor je dan troost zoekt in de gedachte aan je (veronderstelde) heimat. Ik weet het, men moet stekeblind zijn om de juiste betekenis van je gedicht niet te zien, maar ik moet dat inderdaad een moment geweest zijn.
15.07.21
Feedback:
De ellende goed verwoord in dit gedicht.
Show more

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Ik droom je
529
Lezen?
Niet té braaf
377
Lezen?
Trauma
347
Lezen?