SCHRIJFACTIVITEIT: POËZIE ALGEMEEN

Poëzie is de kunst van het dichten. Ook is poëzie een verzamelnaam voor gedichten en verzen. Poëzie is een taaluiting waarbij een grote nadruk ligt op vorm, klank en beeldspraak. Het geheel is meer dan de som der delen.
Toen hem gevraagd werd een definitie van poëzie te geven, zei de dichter Robert Frost: "Poetry is the kind of thing poets write." - Poëzie is wat dichters schrijven .

Klik voor meer schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

WAARDERING

HITS:

316

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Commentaar en/of waardering voor dit artikel:

Iedere bezoeker (lid zijn is niet noodzakelijk) kan een waardering geven voor dit artikel! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs.
20.10.21
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl a.u.b.
Ook dit gedicht vind ik erg mooi, Wijnand. (Maar er staan twee kleine foutjes in het tweede couplet. Misschien kun je het aanpassen.)
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • Wijnand Raben 20.10.21
  Welke foutjes
  • Louise van der Hee 21.10.21
   @WijnandR Fijn om te horen, Wijnand. En je gedicht is prachtig!
  • Wijnand Raben 21.10.21
   @LouisevanderHee Nee hoor, kan gebeuren.
  • Wijnand Raben 21.10.21
   @LouisevanderHee Heb het gedicht wat verandert
  • Louise van der Hee 21.10.21
   @LouisevanderHee Ik hoop dat je het me niet kwalijk neemt dat ik je bij je achternaam noemde, want ik vind het oprecht heel vervelend, Wijnand.
  • Louise van der Hee 21.10.21
   @LouisevanderHee Sorry nu schrijf ik Raben, ik bedoel natuurlijk Wijnand. Vriendelijke groetjes Louise.
  • Louise van der Hee 21.10.21
   Hi Raben; volgens mij mist de tweede regel één keer ik. Dat ik als ik er tijd voor had wou lezen. En de laatste regel van het couplet; naar zijn overlijden, misschien na zijn overlijden? En laat me ook weten als ik er helemaal naast zit hoor. Ik lees je gedichten erg graag Raben en vond het vreemd dat dit prachtige gedicht geen reactie had.
Naar boven

Ook meedoen aan een schrijfactiviteit? Meedoen is gratis. We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door eerst in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.