Voor schrijvers, door schrijvers

Poëzie

Poëzie
Inzendingen: 1304
Poëzie is de kunst van het dichten. Ook is poëzie een verzamelnaam voor gedichten en verzen. Poëzie is een taaluiting waarbij een grote nadruk ligt op vorm, klank en beeldspraak. Het geheel is meer dan de som der delen.
Toen hem gevraagd werd een definitie van poëzie te geven, zei de dichter Robert Frost: "Poetry is the kind of thing poets write." - Poëzie is wat dichters schrijven .
 
Fris uit de psychiatrie
© Jorre Vanbaelen op .
Aantal hits: 363
Zwevend tussen boven en beneden - mijmerend over gedobber op deze of gene stof - val ik omhoog of stijg ik neerwaarts.
Met een lauw lijf in betekenisloze inertie - noch zwijgend, noch tierend - fluister ik enkele woorden, want ik heb niet veel praats:
'Allereerst vertrok ik naar daar - waar ik later van kwam - onze wereld. Ze lapte mij aan haar laars - dat was wederkerig - maar blijft mijn speelplaats.'
Ik draai mij in het luchtledige - knal een oerscheet uit mijn aars - en wacht op een botsende planeet.
Dit artikel delen?

geef een waardering voor: "Fris uit de psychiatrie"

Geschreven door Jorre Vanbaelen . Geplaatst in Poëzie.
Emoticons: ;o = wink, :d = bigsmile, :-$ = blush, (^) = cake, (h5) = clapping, 8) = cool, ;( = crying, (x) = handshake, :? = thinking, (hartje) = heart

Jouw feedback hier?

Je helpt een andere schrijver met jouw eerlijke, respectvolle feedback en een serieuze waardering voor de schrijfkwaliteit van het artikel. Zie je verbeterpunten? Geef ze dan a.u.b. concreet aan in je commentaar.
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen.

Snelmenu: Klik, voor belangrijke pagina's, aan de rechterkant op de blauwe button !