Klik op een van de onderwerpen voor meer informatie!

SCHRIJFACTIVITEIT: POËZIE ALGEMEEN
Poëzie is de kunst van het dichten. Ook is poëzie een verzamelnaam voor gedichten en verzen. Poëzie is een taaluiting waarbij een grote nadruk ligt op vorm, klank en beeldspraak. Het geheel is meer dan de som der delen.
Toen hem gevraagd werd een definitie van poëzie te geven, zei de dichter Robert Frost: "Poetry is the kind of thing poets write." - Poëzie is wat dichters schrijven .
OOK MEEDOEN?
Tekst inzenden:
Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Door, na eerst in te loggen op JE VERHAAL/GEDICHT INZENDEN te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
JE VERHAAL/GEDICHT INZENDEN

Eerst inloggen s.v.p.!

WAARDERING
HITS
112
AANGEPAST: 19-12-2021

Commentaar en/of waardering voor dit artikel:

Het is niet toegestaan eigen werk zelf een waardering te geven!
19.12.21
Graag je feedback a.u.b.:
Het is een muzikaal gedicht maar ik heb wat moeite met bepaalde constructies. ‘Jouw beheren’: waarom een bezittelijk voornaamwoord? Ik zou persoonlijk schrijven ‘jou begeren’.
En ‘terug verliefd’ ? Waarom niet ‘weer verliefd’? Ook vind ik het jammer dat ‘lied en verliefd ‘ niet rijmen. Dan had ik zelf gekozen voor iets anders wat wel rijmde bijvoorbeeld ‘zonder jou kan ik niet’ of iets dergelijks.
Verder ben ik het met Louisa eens dat een bepaalde wending in het gedicht verrassend was geweest maar dat is inderdaad een kwestie van smaak.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  • Maryse Van Hal 19.12.21
    Beheren t.o.v. begeren: misschien een typfoutje, de 'g' en 'h' liggen naast elkaar op een azerty-toetsenbord. Het is inderdaad wel 'Jou...begeren (beheren) en niet 'Jouw'. 'Terug' of 'weer': een beetje Vlaamse invloed denk ik, weer is misschien wel wat muzikaler hier.
  • Stientje Van de walle 19.12.21
    Annemie je hebt gelijk het moet inderdaad jou zijn, zoals in alle strofen. En ik dacht weer te gebruiken maar vond het inderdaad te Vlaams klinken. Heb het nu veranderd. Bedankt
19.12.21
Graag je feedback a.u.b.:
Mooi geschreven, Stientje.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig