1 post
 • images/deelname/Poëzie.jpg
  Poëzie is de kunst van het dichten. Ook is poëzie een verzamelnaam voor gedichten en verzen. Poëzie is een taaluiting waarbij een grote nadruk ligt op vorm, klank en beeldspraak. Het geheel is meer dan de som der delen.
  Toen hem gevraagd werd een definitie van poëzie te geven, zei de dichter Robert Frost: "Poetry is the kind of thing poets write." - Poëzie is wat dichters schrijven .
  1116 gepubliceerde inzendingen
 • Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Jammerklacht

Publicatie op: 11-01-21

Elka Le Mair

Profiel bekijken?

Klik hier!

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Jammerklacht

211 Hits.
Juist in de stilte huist de jammerklacht
van nooit gevonden zachte woorden,
waardoor wij in de kiem smoorden
wat in machteloosheid werd bedacht.

In mijn vertwijfeling strooide ik
zout in zoveel open wonden.
Momenten dat we elkaar verstonden
verschrompelden in dit ogenblik.

Nu het pijnlijk kloppen van de stilte
steeds vaker klinkt en zegeviert,
onrust chronisch door mijn lichaam giert,
slaat mijn hart steeds trager in de kilte.
Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

11.01.21
Feedback:
Wouw Ellka, echt prachtig. Ik zou deze ook aan de poëzie-battle mee laten doen als ik jou was.
 • Waardering
  100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • Elka Le Mair 11.01.21
  Haha, nou, het loopt niet echt storm bij dit gedicht, maar bedankt voor je waardering!
  Overigens: de poëzie-battle, ik had er niet meer aan gedacht, maar ik lees nu dat je niets mag inzenden wat hier al gestaan heeft, dus dan kan ik deze toch niet laten meedoen?

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Sprookjes
Fabelhaft
488
Lezen?
Merijn
422
Lezen?
De hel
337
Lezen?