1 post
 • images/deelname/Poëzie.jpg
  Poëzie is de kunst van het dichten. Ook is poëzie een verzamelnaam voor gedichten en verzen. Poëzie is een taaluiting waarbij een grote nadruk ligt op vorm, klank en beeldspraak. Het geheel is meer dan de som der delen.
  Toen hem gevraagd werd een definitie van poëzie te geven, zei de dichter Robert Frost: "Poetry is the kind of thing poets write." - Poëzie is wat dichters schrijven .
  Klik op SCHRIJFACTIVITEITEN (tabs hieronder) voor alle mogelijkheden!
  1085 gepubliceerde inzendingen
 • Tekst opsturen:
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden
  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Publicatie: 06-03-2021

Hits: 325

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Inzicht

Aangepast: 06-03-2021

Het leven voltrekt zich gestaag

De dagelijkse sleur kabbelt voort

Comfortabel en vertrouwd

Doch saai als peper en zout

Plots is daar soms een inzicht

Dat het beekje verandert in woeste zee

Deze vloedgolf is zo groot

Sleept je genadeloos met zich mee

Na afloop concludeer je dan

Ik kan niet meer doen wat ik altijd al deed

Keuzes die ik maakte passen mij niet meer 

Duiken in het onbekende is alles wat er rest

De oude paden, die liggen er nog

Ze werden al bewandeld door zovelen

En lonken met hun valse belofte

Van een lang en gelukkig leven

Je kunt de oude weg dus vervolgen

Doen alsof er niets gebeurde

Maar dan wordt het mooie inzicht

Uiteindelijk het lelijkste uitzicht

Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

07.03.21
Feedback:
Mooi!
Show more

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
55 woordenverhaal
Goede voornemens
373
Lezen?
Bureaustoel
343
Lezen?
55 woordenverhaal
Ommetje
251
Lezen?