SCHRIJFACTIVITEIT: POËZIE ALGEMEEN

Poëzie is de kunst van het dichten. Ook is poëzie een verzamelnaam voor gedichten en verzen. Poëzie is een taaluiting waarbij een grote nadruk ligt op vorm, klank en beeldspraak. Het geheel is meer dan de som der delen.
Toen hem gevraagd werd een definitie van poëzie te geven, zei de dichter Robert Frost: "Poetry is the kind of thing poets write." - Poëzie is wat dichters schrijven .

Klik voor meer schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

WAARDERING

HITS:

412

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Commentaar en/of waardering voor dit artikel:

Iedere bezoeker (lid zijn is niet noodzakelijk) kan een waardering geven voor dit artikel! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs.
10.04.21
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl a.u.b.
Naar mijn smaak niet helemaal geslaagd milieuactivistisch experiment. Want kon die ijsbeer nog wel volwassen worden zonder vis van papa? Smeltend zeeijs smaakt eerder brak dan zout. En die schotten uit de twee na laatste regel: zijn dat nou niet-dragende wandjes, inwoners van Schotland of toch schotsen? Voorlopig niet meer dan drie sterren voor dit gedicht, Annemarie.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  • Annemarie Steenbergen 10.04.21
    Oké Hans, dat is toch prima? Poēzie is voor mij geen klip en klare taal, maar spelen met woorden. Het gaat erover dat het ooit nog zover komt dat ijsberen alleen nog leven in de menselijke wereld, oftewel de dierentuin. En dat er straks alleen nog rotzooi te eten is in plaats van vis. Jammer dat deze boodschap niet bij je over is gekomen maar ik kan het nu eenmaal niet iedereen naar de zin maken. Groetjes, Annemarie
08.04.21
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl a.u.b.
Arme ijsberen
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  • Annemarie Steenbergen 09.04.21
    Ja, het is ook triest wat de klimaatverandering met hun leefwereld doet en dat van andere dieren. Dank je Arjan !
Naar boven

Ook meedoen aan een schrijfactiviteit? Meedoen is gratis. We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door eerst in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.