1 post
 • images/deelname/Poëzie.jpg
  Poëzie is de kunst van het dichten. Ook is poëzie een verzamelnaam voor gedichten en verzen. Poëzie is een taaluiting waarbij een grote nadruk ligt op vorm, klank en beeldspraak. Het geheel is meer dan de som der delen.
  Toen hem gevraagd werd een definitie van poëzie te geven, zei de dichter Robert Frost: "Poetry is the kind of thing poets write." - Poëzie is wat dichters schrijven .
  Klik op SCHRIJFACTIVITEITEN (tabs hieronder) voor alle mogelijkheden!
  1085 gepubliceerde inzendingen
 • Tekst opsturen:
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden
  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Publicatie: 07-04-2021

Hits: 228

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Hoe een ijsbeer volwassen werd

Aangepast: 07-04-2021

Waarom onze gletsjers huilden

vroeg je, je zag hun zoute tranen 

zoetjes druppelen in de zee

verdriet dat slijt zoals toppen smelten,

papa neemt geen vis meer voor je mee

 

Water ging vloeibaar mee op reis

zie je, eens gloorden grootse gletsjers 

maar in de veel te hete zon

ging water te snel in zee met mensen

papa heeft alleen plastic bouillon

 

Het laat de meeste mensen koud

weet je, nu onder onze voeten

schuren schotten vaker bruin

het leven is hier lopen op glad ijs 

papa’s wereld werd een dierentuin 

 
Noot van de schrijver: Ik ontvang graag feedback
Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

10.04.21
Feedback:
Naar mijn smaak niet helemaal geslaagd milieuactivistisch experiment. Want kon die ijsbeer nog wel volwassen worden zonder vis van papa? Smeltend zeeijs smaakt eerder brak dan zout. En die schotten uit de twee na laatste regel: zijn dat nou niet-dragende wandjes, inwoners van Schotland of toch schotsen? Voorlopig niet meer dan drie sterren voor dit gedicht, Annemarie.
Show more
 • Annemarie Steenbergen 10.04.21
  Oké Hans, dat is toch prima? Poēzie is voor mij geen klip en klare taal, maar spelen met woorden. Het gaat erover dat het ooit nog zover komt dat ijsberen alleen nog leven in de menselijke wereld, oftewel de dierentuin. En dat er straks alleen nog rotzooi te eten is in plaats van vis. Jammer dat deze boodschap niet bij je over is gekomen maar ik kan het nu eenmaal niet iedereen naar de zin maken. Groetjes, Annemarie
08.04.21
Feedback:
Arme ijsberen
Show more
 • Annemarie Steenbergen 09.04.21
  Ja, het is ook triest wat de klimaatverandering met hun leefwereld doet en dat van andere dieren. Dank je Arjan !

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
In verbinding
657
Lezen?
Achter namen gaan zielen schuil
548
Lezen?
Column
Zoals het klokje thuis tikt, tikt het nergens
541
Lezen?