SCHRIJFACTIVITEIT: POËZIE ALGEMEEN

Poëzie is de kunst van het dichten. Ook is poëzie een verzamelnaam voor gedichten en verzen. Poëzie is een taaluiting waarbij een grote nadruk ligt op vorm, klank en beeldspraak. Het geheel is meer dan de som der delen.
Toen hem gevraagd werd een definitie van poëzie te geven, zei de dichter Robert Frost: "Poetry is the kind of thing poets write." - Poëzie is wat dichters schrijven .

Klik voor meer schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

WAARDERING

HITS:

471

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Commentaar en/of waardering voor dit artikel:

Iedere bezoeker (lid zijn is niet noodzakelijk) kan een waardering geven voor dit artikel! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs.
09.11.20
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl a.u.b.
Ik vind dit wat meer sinterklaasrijm Elka en het rijmt ook niet altijd :) Ik wil je niet beledigen, maar ik zie aan je andere gedichten dat je beter kunt. Ik vind ook dat je erg vaak dezelfde woorden herhaalt, dat vind ik niet zo mooi. Zes keer het woord spinnen bijvoorbeeld en zes keer het woord (reuze)woud. Het idee voor het gedicht vind ik wel grappig.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • Elka Le Mair 09.11.20
  Oké, dat kan en mag, natuurlijk. Het is een speels ding voor kinderen en ik kreeg hier juist veel positieve reacties op, tot nu toe. Ik vat het niet beledigend op, hoor! Je mag zeggen wat je wilt. Bedankt voor je feedback, in ieder geval.
  • Elka Le Mair 10.11.20
   @Elka Le Mair Overigens vind ik dit bepaald niet net een Sinterklaasrijm, eerlijk gezegd. Dat ene couplet (over op de bank balen) heb ik veranderd, maar krijg dat niet doorgevoerd. Ik zag inderdaad dat ik daar 2x gebruik van had gemaakt. Dat andere, de Spinnen en het Woud heb ik expres herhaald, omdat ik dat juist een komisch effect vond hebben.
  • Elka Le Mair 09.11.20
   Nog één ding vergeet ik. Ik had een couplet gewijzigd, maar ik kon nergens het 'bewerken' vinden, dus die wijziging is niet doorgekomen.
Naar boven

Ook meedoen aan een schrijfactiviteit? Meedoen is gratis. We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door eerst in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.