1 post
 • images/deelname/Poëzie.jpg
  Poëzie is de kunst van het dichten. Ook is poëzie een verzamelnaam voor gedichten en verzen. Poëzie is een taaluiting waarbij een grote nadruk ligt op vorm, klank en beeldspraak. Het geheel is meer dan de som der delen.
  Toen hem gevraagd werd een definitie van poëzie te geven, zei de dichter Robert Frost: "Poetry is the kind of thing poets write." - Poëzie is wat dichters schrijven .
  Klik op SCHRIJFACTIVITEITEN (tabs hieronder) voor alle mogelijkheden!
  1084 gepubliceerde inzendingen
 • Tekst opsturen:
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden
  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Publicatie: 11-10-2020

Hits: 247

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Het laatste zetje

Aangepast: 11-10-2020
Mijn lijf is niet gemaakt van vlees
en botten. Gescheurde stof, rafelranden,
messen, haken, scherpe tanden
liggen kriskras door elkaar.
 
Een wonder dat het functioneert
met huid en haar dat beide kwijnt,
rammelt het en schuurt en schrijnt.
Mijn lijf en leden vervormd, gekeerd.
 
Maar het gaat, zoals veel went.
Pas als jij me niet meer kent,
ik zie dat ieder zich afwendt,
 
krimpt mijn hart, klompt mijn maag,
verschrompel ik. Verpulvert dat
wat ik meende dat ik nog had.
Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

11.10.20
Feedback:
Beste Elka! Je vroeg om commentaar op dit gedicht. Ik had hem inderdaad nog niet gelezen. Ik vind deze wat minder logisch dan de andere. Dat je lijf niet alleen vlees is vind ik mooi gevonden. Maar "gescheurde stof, rafelranden,
messen, haken, scherpe tanden?"
Ook is je rijmschema niet consequent. Kijk maar eens na wat er op wat rijmt.
Maar misschien dat iemand anders er weer heel anders over denkt, dichten heeft ook iets persoonlijks! Groetjes, Janneke
Show more
 • Elka Le Mair 11.10.20
  Dank je voor je commentaar. Dat mag, dat je 'm minder vindt, zeker. Ik ben juist blij dat ik wat hoor. Ik heb vaker gehoord dat ik eens van dat 'rijmen' af moet, en dat ik me wat vrijer mag voelen en dit is een gedicht waarin ik dat geprobeerd heb. Die woorden heb ik bewust gekozen. Zo heb ik het ervaren in mijn 'therapeutische jaren' waarin ik o.a. aan depressie leed.
  • Janneke De Leeuw van Weenen 11.10.20
   Dan is het toch prima zo? Rijmen hoeft natuurlijk niet, alleen is het hier voor mij wat verwarrend, omdat het ene wel rijmt en het andere niet. En als je dit zo ervaren hebt, dan heb je het prachtig opgeschreven en is het voor een ander misschien juist weer heel herkenbaar. Ga vooral door met dichten, ik ben benieuwd naar de volgende!
  • Elka Le Mair 11.10.20
   Ik zie overigens nu dat dit wel met mijn 'ouderwetse' gerijm is. Ik snap dus niet wat je bedoelt, maar ik ga er eens nauwkeuriger naar kijken.

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Sprookjes
Fabelhaft
541
Lezen?
Merijn
446
Lezen?
Taboe
361
Lezen?