SCHRIJFACTIVITEIT: POËZIE ALGEMEEN

Poëzie is de kunst van het dichten. Ook is poëzie een verzamelnaam voor gedichten en verzen. Poëzie is een taaluiting waarbij een grote nadruk ligt op vorm, klank en beeldspraak. Het geheel is meer dan de som der delen.
Toen hem gevraagd werd een definitie van poëzie te geven, zei de dichter Robert Frost: "Poetry is the kind of thing poets write." - Poëzie is wat dichters schrijven .

Klik voor meer schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

WAARDERING

HITS:

422

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Commentaar en/of waardering voor dit artikel:

Iedere bezoeker (lid zijn is niet noodzakelijk) kan een waardering geven voor dit artikel! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs.
11.10.20
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl a.u.b.
Beste Elka! Je vroeg om commentaar op dit gedicht. Ik had hem inderdaad nog niet gelezen. Ik vind deze wat minder logisch dan de andere. Dat je lijf niet alleen vlees is vind ik mooi gevonden. Maar "gescheurde stof, rafelranden,
messen, haken, scherpe tanden?"
Ook is je rijmschema niet consequent. Kijk maar eens na wat er op wat rijmt.
Maar misschien dat iemand anders er weer heel anders over denkt, dichten heeft ook iets persoonlijks! Groetjes, Janneke
Show more
1 van de 1 lezers vond deze review nuttig
 • Elka Le Mair 11.10.20
  Dank je voor je commentaar. Dat mag, dat je 'm minder vindt, zeker. Ik ben juist blij dat ik wat hoor. Ik heb vaker gehoord dat ik eens van dat 'rijmen' af moet, en dat ik me wat vrijer mag voelen en dit is een gedicht waarin ik dat geprobeerd heb. Die woorden heb ik bewust gekozen. Zo heb ik het ervaren in mijn 'therapeutische jaren' waarin ik o.a. aan depressie leed.
  • Janneke De Leeuw van Weenen 11.10.20
   Dan is het toch prima zo? Rijmen hoeft natuurlijk niet, alleen is het hier voor mij wat verwarrend, omdat het ene wel rijmt en het andere niet. En als je dit zo ervaren hebt, dan heb je het prachtig opgeschreven en is het voor een ander misschien juist weer heel herkenbaar. Ga vooral door met dichten, ik ben benieuwd naar de volgende!
  • Elka Le Mair 11.10.20
   Ik zie overigens nu dat dit wel met mijn 'ouderwetse' gerijm is. Ik snap dus niet wat je bedoelt, maar ik ga er eens nauwkeuriger naar kijken.
Naar boven

Ook meedoen aan een schrijfactiviteit? Meedoen is gratis. We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door eerst in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.