Voor schrijvers, door schrijvers

Poëzie

Poëzie is de kunst van het dichten. Ook is poëzie een verzamelnaam voor gedichten en verzen. Poëzie is een taaluiting waarbij een grote nadruk ligt op vorm, klank en beeldspraak. Het geheel is meer dan de som der delen.
Toen hem gevraagd werd een definitie van poëzie te geven, zei de dichter Robert Frost: "Poetry is the kind of thing poets write." - Poëzie is wat dichters schrijven .

69 Hits

Publicatie op:

Op zoek naar schrijfwedstrijden?

Hartsverlangen

Ik zie het

achter uitgeputte ogen

bij de fontein,
waar het straatlicht in het water schijnt,

twee dansende zielen,
die zichzelf verliezen
in elkaar.
 

 
Noot van de schrijver: Ik ontvang graag feedback

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Hartsverlangen"

26.04.21
Feedback:
Je gedicht trekt me mee maar je woorden presenteren het naar mijn gevoel niet helemaal.
 • Schrijfkwaliteit
  4/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • Arjan Zuidervliet 26.04.21
  Dank je Hans voor je waardering. Dit gedicht is inderdaad wel wat sumier. Ik had aanvankelijk iets meer en heb geprobeerd alleen de kern over te laten, zonder het idee te hebben iets essentieels weg te laten. Als je zo vrij wilt zijn hoor ik graag wat je wist. Ik doe eigenlijk maar wat, dus tips zijn welkom.
  • Arjan Zuidervliet 27.04.21
   @Nemonia Dank je voor je uitgebreide terugkoppeling. Het is weinig poëtisch maar wel een sterk beeld. Dat geldt voor veel van mijn schrijfsels, denk ik. Het zijn geen gedichten, maar ook geen verhalen. Tijd om me wat meer te verdiepen in "het gereedschap". Dan probeer ik deze als eerste te herschrijven :) Hier heb ik echt wat aan. Dankjewel.
  • Hans Van Battel 27.04.21
   @Makkerstaartje Wat ik mis is afronding, dat ietsje meer wat een gedicht tot een kadootje maakt met een strik erom heen. Ik heb het over ritmiek of misschien herhalingen, resonantie in de zinsbouw bvb dmv aliteratie of asonantie of welk gereedschap dan ook wat een dichter ter beschikking heeft om zijn creatie te presenteren. Als je daarin overdrijft kom je terecht in rijmelarij, maar deze 'verpakking' is belangrijk omdat dit het achterliggende idee in de bloemetjes zet. M.i. moet een dichter hier ahw slinks en sluiks van gebruik maken.
   Dat gezegd zijnde roept dit gedicht wel degelijk een sterk beeld op wat ik alleen zou kunnen omschrijven met een ... gedicht. En dat is in essentie waar het om draait, niet?
  • Arjan Zuidervliet 26.04.21
   wat je wist => wat je mist