1 post
 • images/deelname/Poëzie.jpg
  Poëzie is de kunst van het dichten. Ook is poëzie een verzamelnaam voor gedichten en verzen. Poëzie is een taaluiting waarbij een grote nadruk ligt op vorm, klank en beeldspraak. Het geheel is meer dan de som der delen.
  Toen hem gevraagd werd een definitie van poëzie te geven, zei de dichter Robert Frost: "Poetry is the kind of thing poets write." - Poëzie is wat dichters schrijven .
  1116 gepubliceerde inzendingen
 • Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Gijzeling

Publicatie op : 19-12-2020

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Gijzeling

218 Hits.
Eindeloos lang wachten
Maand na maand voorbij
Al zolang ben ik nu alleen
Maar nog steeds niet vrij
 
Ik verlang naar rust
Verlossing van de spanning
Ik wil leven, ik wil los
Dit is een gijzeling
 
Laat het stoppen, alsjeblieft
Laat het stoppen, vlug
Ik ben al zoveel kwijtgeraakt
Ik wil mijn leven terug
Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

20.12.20
Feedback:
Prachtige tekst Romy, maar ik ben het wel met Annemarie eens.
En uit "Al zolang ben ik al alleen" zou ik de tweede al halen (Of: ik ben al zolang alleen)
 • Waardering
  80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • Romy Bezemer 20.12.20
  Dank je wel voor je feedback! Ik heb het tweede al vervangen door nu. Voor de rest, zie mijn reactie op Annemarie. :)
19.12.20
Feedback:
Ik vind hem mooi Romy, maar wel jammer dat gijzeling en spanning uit het rijmschema vallen.
 • Waardering
  80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • Romy Bezemer 20.12.20
  Dank je wel voor je feedback, Annemarie. Ik hou van rijm en ritme en vaak vloei ik natuurlijk in een bepaald schema, maar ze zijn zeker niet heilig voor mij en ik bedenk het schema ook niet strak vooraf. Bij deze gaat inhoud voor mij in ieder geval boven vorm.

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Ik droom je
489
Lezen?
Niet té braaf
354
Lezen?
Mooie plaatjes
326
Lezen?