SCHRIJFACTIVITEIT: POËZIE ALGEMEEN

Poëzie is de kunst van het dichten. Ook is poëzie een verzamelnaam voor gedichten en verzen. Poëzie is een taaluiting waarbij een grote nadruk ligt op vorm, klank en beeldspraak. Het geheel is meer dan de som der delen.
Toen hem gevraagd werd een definitie van poëzie te geven, zei de dichter Robert Frost: "Poetry is the kind of thing poets write." - Poëzie is wat dichters schrijven .

Klik voor meer schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

WAARDERING

HITS:

258

AANGEPAST:

04 juni 2021

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Commentaar en/of waardering voor dit artikel:

Geef s.v.p. alleen 5 sterren als het werk perfect is en jij geen verbeteringsmogelijkheden ziet. Schrijvers stellen jouw tips en opmerkingen vooral op prijs.
06.06.21
Graag je feedback a.u.b.:
Prachtig en alweer met weinig woorden de essentie weergegeven Ineke! Je kijkt in de diepte.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
05.06.21
Graag je feedback a.u.b.:
Heel mooi beeld. De combinatie van vleugellam met fladderen heeft me 4 sterren doen geven, maar de uitzichtloosheid heb je door de combinatie van vleugellam met gebroken geest en gesloten cirkel heel mooi verwoord. Een cirkel is altijd gesloten, maar het pleonasme kan hier zeker wel omdat je hiermee de betekenis, nl. de uitzichtloosheid, het blijven rondjes draaien, nog hebt versterkt.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
05.06.21
Graag je feedback a.u.b.:
Heel erg mooi in al zijn neerslachtigheid
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
Naar boven

Ook meedoen aan een schrijfactiviteit? Meedoen is gratis. We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door eerst in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.