Voor schrijvers, door schrijvers

Poëzie

Poëzie is de kunst van het dichten. Ook is poëzie een verzamelnaam voor gedichten en verzen. Poëzie is een taaluiting waarbij een grote nadruk ligt op vorm, klank en beeldspraak. Het geheel is meer dan de som der delen. Toen hem gevraagd werd een definitie van poëzie te geven, zei de dichter Robert Frost: "Poetry is the kind of thing poets write." - Poëzie is wat dichters schrijven .
Het is ook mogelijk om een geluidsfragment van je gedicht toe te voegen. klikhier
Aantal gepubliceerde inzendingen: 795
Klik op de profielnaam of -afbeelding van de schrijver voor meer informatie en een overzicht van zijn/haar schrijfactiviteiten.

Verwonde Zielen

| Aleid Guijt
Verwonde zielen, waar komen ze vandaan.
Ze worden niet geboren maar gevormd, starend uit het raam.
Zich afvragend waar de leegte vandaan komt en hoe je haar weer kwijtraakt.
Want zo was het ooit toch niet, ooit waren ze heel.
Heel en samen, heel en alleen, niet verwond, maar juist veel.
Bijna schreeuwend van blijdschap, gemeenschappelijke zielen die samenkomen, je gelijke vinden. Je handen verstrengeld waar je zo naar verlangde, iemand die zijn ziel met de jouwe kon binden. Nu schreeuwen ze nog harder, de zielen, zo verwond, beseffende dat ze niet heel waren. Het alleen zijn lijkt geen vrijheid meer, het samen zijn een gevangenis van ijskoude jaren. Jaren die zijn verzwegen, momenten die passeerden, gevoelens van onbereikbaarheid. Ze bleven zoeken naar een uitweg, waar blijft de tijd.
Tijd werd een begrip zonder woorden te delen, een lach werd korter, verdriet werd vlak. De zielen zwierven rond, zonder elkaar teveel op hun gemak. Het werd een enkelvoud, de woorden werden een woord, de handen werden een hand. Het enkelvoudig begrip, die niet, die krijgt een band. Een band met het alleen zijn, de spiegel, de pijn van het opgroeien, van het niet verwerken. Van het zoeken naar de warmte, naar bevestiging, iemand die je ziet zonder het te merken. Een gewonde ziel, waar komt ze vandaan. Ze wordt niet zo geboren maar gevormd. Zich afvragend waar de leegte vandaan komt en hoe je haar weer kwijtraakt.
Want zo was het ooit toch niet, ooit was ze heel.
Dit artikel delen?

Graag je mening (waardering en/of commentaar) over deze inzending.
Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

Je waardering voor een artikel

Hits: 230

(De gemiddelde waardering is 3 door 3 stem(-men)

Login of registreer (gratis) om een reactie te plaatsen

Misschien wil je de volgende inzending ook wel lezen...

Pater Kan

Geschreven door Gerard Treffers. Geplaatst in Blog.
Pater Kan was met zijn ruim twee meter lengte gekleed in een zwarte pij, een imposante verschijning. Zijn handen behoorden tot de categorie kolenschoppen, hij had een grof ...
Meer lezen van Aleid Guijt ?
Actuele Top 3 van deze rubriek

Probeer zo min mogelijk te forceren

22, mei, 2020 send_more_ angels

La vita e bella

29, mrt, 2020 katja bosman
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!