1 post
 • images/deelname/Poëzie.jpg
  Poëzie is de kunst van het dichten. Ook is poëzie een verzamelnaam voor gedichten en verzen. Poëzie is een taaluiting waarbij een grote nadruk ligt op vorm, klank en beeldspraak. Het geheel is meer dan de som der delen.
  Toen hem gevraagd werd een definitie van poëzie te geven, zei de dichter Robert Frost: "Poetry is the kind of thing poets write." - Poëzie is wat dichters schrijven .
  1085 gepubliceerde inzendingen
 • Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Publicatie: 29-04-2021

Hits: 204

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Eenzaam

Aangepast: 29-04-2021

Toch kan ik niet ontkennen

Het was mijn eigen schuld

Maar kan er niet aan wennen

 

Het leek zo’n heel mooi sprookje

Dat bleek het ook te zijn

Te mooi om waar te zijn

 

Nu onder maanlicht slapen

Dat kan niet in mijn hoofd

Had ik jou maar niet geloofd

 

Ben helemaal alleen nu

Geen huis en ook geen bed

Mijn kleren zijn bij het vuil gezet

 

Ik kijk naar het water op de brug

Hoe moet ik verder leven

Dat zal de rust weer geven

 

Ik wil een eind aan al dat lijden

Ik sta, wil springen maar ben laf

Er is niemand die om mij gaf

 

Ik woon nu op een grote wolk

Zie mij op de bodem van de rivier

Mijn lijden is over, rust is er hier

 
Noot van de schrijver: Ik ontvang graag feedback
Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

02.05.21
Feedback:
Eenzaamheid mooi beschreven
 • Waardering
  80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
30.04.21
Feedback:
Sterke gevoelens als eenzaamheid zijn dikwijls moeilijk te uiten in eenvoudige bewoordingen, en daar ben je m.i. mooi in geslaagd Trees.
 • Waardering
  80%
Show more
1 van de 1 lezers vond deze review nuttig

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
lieve mama
672
Lezen?
Mijn Wereld
546
Lezen?
De rommelige kamer
524
Lezen?