Voor schrijvers, door schrijvers
T.g.v. een mogelijke poging om malware toe te voegen aan de website op 30 november is de website helaas enige tijd niet bereikbaar geweest. Op dit moment is het probleem opgelost en zijn de website en alle inzendingen weer nagenoeg volledig beschikbaar. Mogelijk zijn inzendingen voor schrijfactiviteiten en aanmeldingen als lid, door onze automatische beveiliging, tijdens een korte periode niet volledig afgehandeld. We verzoeken je deze opnieuw te verzenden, resp. je opnieuw aan te melden. Onze excuses voor het ongemak.

Poëzie

Een beauty
Inzendingen: 1166
Poëzie is de kunst van het dichten. Ook is poëzie een verzamelnaam voor gedichten en verzen. Poëzie is een taaluiting waarbij een grote nadruk ligt op vorm, klank en beeldspraak. Het geheel is meer dan de som der delen.
Toen hem gevraagd werd een definitie van poëzie te geven, zei de dichter Robert Frost: "Poetry is the kind of thing poets write." - Poëzie is wat dichters schrijven .
 

Een beauty

Tags: Senryu

De pass loepzuiver,

Robins zweefduik nog mooier:

een prachtig doelpunt.

Deze senryu aaat over een van de mooiste doelpunten die Robin van Persie maakte tijdens de wedstrijd van het Nederlands elftal tegen Spanje tijdens het WK 2014.

Dit artikel delen?

geef een waardering voor: "Een beauty"

Geschreven door Harry Boerkamp . Geplaatst in Poëzie.
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
19.11.20
Feedback:
Dat is een mooie Harry, ik begrijp alleen uit de beschrijving van de Senryu dat het over de ONvolkomendheid van de mensen moet gaan.
Grammatica & Spelling:
Goed
 • Lezenswaardig:
  80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • Harry Boerkamp 19.11.20
  Janneke, ik denk dat vele van de senryu op schrijverspunt daar niet aan voldoen. Je moet dit zien als een moderne versie van een senryu. Tijd voor schrijverspunt om eens met de tijd mee te gaan. Vele dingen (ook schrijven) zijn aan verandering onderhevig. Zie ook schrijversplek van Ewald hierover.
  • Janneke De Leeuw van Weenen 19.11.20
   Ik heb het verhaal van Ewald destijds gelezen, maar was toen zelf nog niet zo bezig met de Senryu en Haiku. Ik vind het ook prima als er modernere versies zijn. Het enige dat ik wilde aangeven is dat het niet klopt met de huidige beschrijving. Ik vind het wel een erg leuke!

Jouw feedback hier?

Dat is mogelijk met een waardering en/of jouw commentaar te geven.
Ook kun je reageren op commentaar van anderen.
 
Emoticons: ;o = wink:d = bigsmile, :-$ = blush, (^) = cake, (h5) = clapping, 8) = cool, ;( = crying, (x) = handshake, :? = thinking, (hartje) = heart
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen. Door een waardering te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Snelmenu: Klik, voor belangrijke pagina's, aan de rechterkant op de blauwe button !