1 post
 • images/deelname/Poëzie.jpg
  Poëzie is de kunst van het dichten. Ook is poëzie een verzamelnaam voor gedichten en verzen. Poëzie is een taaluiting waarbij een grote nadruk ligt op vorm, klank en beeldspraak. Het geheel is meer dan de som der delen.
  Toen hem gevraagd werd een definitie van poëzie te geven, zei de dichter Robert Frost: "Poetry is the kind of thing poets write." - Poëzie is wat dichters schrijven .
  1116 gepubliceerde inzendingen
 • Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Dromen

Publicatie op : 24-05-2021

"Ik ontvang graag feedback"

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Dromen

108 Hits.
Dromen zijn als wolken die voorbij drijven in een zee van oneindige lucht.
Hun vormen veranderen zoals de wensen en verlangens van degene die er weg in vlucht.
Als het schip welke verdwijnt achter de horizon in een veld van mist.
Angstig verlangen daar te willen zijn, het gevoel hebbende achter het net te hebben gevist.
Als de trein welke indolent een schemerig leeg station passeert.
Waarin jij je zelf een rol aanmeet, waarin jij begerig acteert.
Impedimenten en zorgen, even lijken ze te zijn verdwenen.
Dolend in je fantasie tot de werkelijkheid weer is verschenen.
De realiteit, koud en hard, dient zich dan weer aan.
Maar alleen jij kan besluiten om realiteit te accepteren en het lege te weerstaan.
 
 
 
Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

25.05.21
Feedback:
Prachtig. Toch lees ik liever kortere zinnen, dat oogt ook mooier. Nu leest het als een verhaal. Niet als een gedicht.Maar dat is mijn persoonlijke mening.
 • Waardering
  80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • Ben Dover 28.05.21
  Stientje, dank je wel voor je commentaar. Ik schrijf meer zoals het in mij opkomt, dus lengte van zinnen varieert nogal bij mij. Ik neem in ieder geval je zienswijze mee in wat ik nog ga schrijven. Merci
24.05.21
Feedback:
Erg mooi geschreven!
 • Waardering
  100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
55 woordenverhaal
Kus
184
Lezen?
55 woordenverhaal
Stilte en rust
174
Lezen?
Rust
169
Lezen?