1 post
 • images/deelname/Poëzie.jpg
  Poëzie is de kunst van het dichten. Ook is poëzie een verzamelnaam voor gedichten en verzen. Poëzie is een taaluiting waarbij een grote nadruk ligt op vorm, klank en beeldspraak. Het geheel is meer dan de som der delen.
  Toen hem gevraagd werd een definitie van poëzie te geven, zei de dichter Robert Frost: "Poetry is the kind of thing poets write." - Poëzie is wat dichters schrijven .
  Klik op SCHRIJFACTIVITEITEN (tabs hieronder) voor alle mogelijkheden!
  1084 gepubliceerde inzendingen
 • Tekst opsturen:
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden
  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Publicatie: 06-01-2021

Hits: 286

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Doodalleen

Aangepast: 07-01-2021
Boordevol vragen, stikvol verdriet.
Ik wil wel delen, maar ze vragen me niet
hoe het voor mij is. Soms ben ik zo boos
op papa die er gewoon maar voor koos
niet meer te leven, bij ons te zijn.
Geen mens die stilstaat en vraagt naar mijn pijn,
mijn twijfels, mijn angsten, mijn muizenissen,
of hoe zo boos is naast vreselijk missen.
Dat ik bang ben te worden net zoals hij,
vol met pieker en somber en haast niet meer blij.
Iedereen loopt met een boog om me heen.
Ik wil niet meer voelen, ik ben zo alleen.
Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

07.01.21
Feedback:
Aangrijpend gedicht waar veel leed uit naar voren komt. Mooi geschreven!
Ik begreep ook de tweede 'zo boos' eerst niet, maar na je uitleg bij Annemarie is het duidelijk.
Show more
 • Elka Le Mair 07.01.21
  Dank je voor je feedback, Connie. Zo zie ik iedere keer dat iets voor mij heel duidelijk kan zijn, maar dat het niet bij iedereen overkomt. Maar misschien houd je dat wel ...
06.01.21
Feedback:
Heel gevoelig beschreven Elka. Ik sluit me aan bij de opmerkingen van Romy. Ik snap alleen de zin ' hoe zo boos is' niet.
Show more
 • Elka Le Mair 06.01.21
  Ha, bedankt voor je feedback, Annemarie. Zie hieronder voor mijn antwoord op Romy. Voor wat jou 'vraag' nog: Als ik 'zo boos' tussen aanhalingstekens zou zetten, zou je het dan wel snappen? Een paar regels erboven zegt het kind dat het 'zo boos' is op papa. Het is verwarrend, zeker voor een kind, als 'ie merkt dat 'ie niet alleen boos is, maar hem ook zo vreselijk mist. Dus maakte ik ervan: ... of hoe 'zo boos' is naast 'vreselijk missen'. Ergo: het kind vraagt/hoopt o.a. dat iemand aan hem/haar vraagt of erover praat hoe dat kan, dat het kind èn boos is èn vreselijk mist. Dat dat waarschijnlijk dus best oké is en dat dat allemaal mag. Komt het zo wel over?
06.01.21
Feedback:
Net als het andere heel mooi inhoudelijk, Elke. Als ik zo vrij mag zijn... Met een paar kleine aanpassingen/toevoegingen kun je het ritme door het hele gedicht vasthouden.

Op papa die er gewoon MAAR voor koos
OM niet meer te leven EN bij ons te zijn
Geen mens die me vraagt naar MIJN LEED EN mijn pijn
...
Dat ik ZO bang ben TE worden als hij
Vol GEPIEKER en somber en haast niet meer blij
...
Ik wil niet MEER voelen, ik ben zo alleen
Show more
 • Elka Le Mair 06.01.21
  Dank je voor je feedback, Romy. Ik moet nu weg, maar ik ga er zeker naar kijken. Ik had 'meer' al voor 'voelen' gezet.
  • Elka Le Mair 06.01.21
   Goed, gaan we dan:
   - Jouw 'maar' heb ik inderdaad toegevoegd, want mooier in het ritme.
   - 'om' en 'en' voeg ik niet toe. Ik vind het prima klinken zo (ook als ik het hardop lees).
   - de regel 'geen mens .... pijn' - ik ben het met je eens dat het ritme mooier kan, maar ik deel niet jouw mening dat ik daar het woord 'leed' aan toe moet voegen. Geen kind gebruikt het woord 'leed', denk ik (of hoogst zelden), dus ik heb ervoor gekozen het anders op te lossen. Vind je het zo ook mooi?
   - 'vol met pieker' - ik neem aan dat je denkt: Het is 'gepieker', maar ik koos hier opzettelijk voor. Meer een gevoel dat ik daarmee meer in de belevingswereld van het kind stap.
   - dan het laatste, het 'meer' - dat had ik al toegevoegd, voor ik jouw commentaar las, dus dat staat er nog steeds. Of we hebben elkaar gekruist, dat kan ook.

   In ieder geval hartelijk dank voor je feedback. Fijn! :)

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Sprookjes
Fabelhaft
541
Lezen?
Merijn
446
Lezen?
Taboe
361
Lezen?