1 post
 • images/deelname/Poëzie.jpg
  Poëzie is de kunst van het dichten. Ook is poëzie een verzamelnaam voor gedichten en verzen. Poëzie is een taaluiting waarbij een grote nadruk ligt op vorm, klank en beeldspraak. Het geheel is meer dan de som der delen.
  Toen hem gevraagd werd een definitie van poëzie te geven, zei de dichter Robert Frost: "Poetry is the kind of thing poets write." - Poëzie is wat dichters schrijven .
  Klik op SCHRIJFACTIVITEITEN (tabs hieronder) voor alle mogelijkheden!
  1085 gepubliceerde inzendingen
 • Tekst opsturen:
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden
  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Publicatie: 09-10-2020

Hits: 311

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Disharmonie

Aangepast: 09-10-2020

 

Zachtjes rolde de tranen,
over haar wangen.
Terwijl ze de A4-tjes plooide.

Met vaste hand geschreven,
twee zinnen volstonden.
Zo zijn administratie voltooide.

In het begin toen haar leven,
met hem elke dag verfijnde.
Ging van elkaar beminnen,
toch naar dit  bittere einde.

Na jaren zonder liefde leven,
was het tijd om haar op te geven.
Dagen vol ruzies en verwijten.
Weg waren, die ooit,
zo mooie tijden.

Aan zijn kant, onder het kussen,
verstopte ze de brief.
Hij aangetekend zenden,
aan het loket ondertussen.

Ze nam haar klein koffertje,
voldoende voor deze nacht.

Hij vertrok voor enkele weken,
lang genoeg gewacht.

Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

14.10.20
Feedback:
Heel verdrietig, maar mooi verwoord.
Show more
09.10.20
Feedback:
Correctie i.v.m. 4 oudere stemmen
Show more

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Vergeten
657
Lezen?
Parkinson
512
Lezen?
Zomerkleding
444
Lezen?