1 post
 • images/deelname/Poëzie.jpg
  Poëzie is de kunst van het dichten. Ook is poëzie een verzamelnaam voor gedichten en verzen. Poëzie is een taaluiting waarbij een grote nadruk ligt op vorm, klank en beeldspraak. Het geheel is meer dan de som der delen.
  Toen hem gevraagd werd een definitie van poëzie te geven, zei de dichter Robert Frost: "Poetry is the kind of thing poets write." - Poëzie is wat dichters schrijven .
  1085 gepubliceerde inzendingen
 • Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Publicatie: 07-02-2021

Hits: 148

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

De tussenstand

Aangepast: 07-02-2021
Met vallen en opstaan
Lachen en huilen
Achter maskers verschuilen
Gaan we dapper het leven aan
 
Het slechte verguizen
Het kwade verbannen
Wat fout is is niet
Wat goed is wat je ziet
Want de buitenwereld bemint
Alleen het lieve brave kind
 
Zij aan zij
Met wie je kiest voor het leven
Alles geven
Verruil je ik voor wij
 
Samen een mening
Samen een pad
Waar hij is ben jij
Waar jij bent allebei
Want het levenspad begaan
Kan je samen beter aan
 
Blij verruim je wij
Met nieuw geboren leven
Dat je alles zal geven
Aan jezelf voorbij
 
Altijd paraat
Altijd beschikbaar
Wie zij zijn ben jij
Wie jij bent terzij
Want dapper gaan ze het leven aan
Afhankelijk van jouw bestaan
 
Sara brengt de tussenstand
Het leven
Kleur gegeven
Maar ook een schaduwkant
 
Sara brengt de tussenstand
Met leven
Ik verdreven
In de schaduw van de ziel gestrand
Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Essentieel witgoed
749
Lezen?
55 woordenverhaal
Matineuse worstelingen
720
Lezen?
Het schepje
577
Lezen?