Voor schrijvers, door schrijvers

Poëzie

Poëzie is de kunst van het dichten. Ook is poëzie een verzamelnaam voor gedichten en verzen. Poëzie is een taaluiting waarbij een grote nadruk ligt op vorm, klank en beeldspraak. Het geheel is meer dan de som der delen. Toen hem gevraagd werd een definitie van poëzie te geven, zei de dichter Robert Frost: "Poetry is the kind of thing poets write." - Poëzie is wat dichters schrijven .
Het is ook mogelijk om een geluidsfragment van je gedicht toe te voegen. klikhier
Aantal gepubliceerde inzendingen: 766
Klik op de profielnaam of -afbeelding van de schrijver voor meer informatie en een overzicht van zijn/haar schrijfactiviteiten.

De herder en zijn fluit

| Morrigan Capall
Kijk daar heb je de herder met zijn fluit. Hij bespeelt dat ding al jaren. En als het even kan dan speelt hij een snel wijsje op zijn fluit. Kijk daar heb je de herder met zijn fluit hij bespeelt dat ding al jaren, maar echte noten die krijgt hij er niet uit. Kijk daar heb je de herder met zijn fluit, hij bespeelt dat ding al jaren, maar wanneer krijgt hij er eindelijk eens een mooi en vrolijk Iers deuntje uit? Kijk daar heb je de herder met zijn fluit, hij bespeelt dat ding al jaren. En af en toe eens zo voor de gein. Dan speelt hij voor zijn kudde schapen en voor zijn hond. Ook al vinden zijn dieren dat helemaal niet fijn Kijk daar heb je  de herder met zijn fluit, hij bespeelt dat ding al jaren. Maar een mooi geluid dat krijgt hij er niet uit. Zo af en toe dan speelt hij eens voor omstanders die staan te kijken naar zijn schapen, in de wei. De omstanders die mompelen dan samen ‘ van die herder met zij fluit daarvan worden we niet blij’ kijk daar heb je de herder met zijn fluit, hij bespeelt dat ding al jaren. hij heeft nog altijd moeite met een mooi wijsje te spelen op zijn fluit. Of een mooi Iers deuntje, die krijgt hij er  nog steeds niet uit! Kijk daar heb je de herder met zijn fluit, ritme dat heeft hij niet.
Dit artikel delen?

Graag je mening (waardering en/of commentaar) over deze inzending.

Hits: 622

3.465

(De gemiddelde waardering is 3.5 door 89 stem(-men)
Misschien wil je de volgende inzending ook wel lezen...

melig

Geschreven door Ingrid Bruggink. Geplaatst in Coronavirus.
  Langzaam start de dag op. Rustig aan, geen haast. Tenslotte hebben we de hele dag de tijd. Hoeven en mogen nergens heen. Op mijn gemak met de hond naar buiten. Het ...
Meer lezen van Morrigan Capall ?
Actuele Top 3 van deze rubriek

Grafschrift

21, mei, 2020 Hans Van Battel

Nieuwsweek 9

27, feb, 2020 Stijn Luyten

Een kippetje en haasje

11, apr, 2020 Brigitte B

FEEDBACK

Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!
 
-
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!