SCHRIJFACTIVITEIT: POËZIE ALGEMEEN

Poëzie is de kunst van het dichten. Ook is poëzie een verzamelnaam voor gedichten en verzen. Poëzie is een taaluiting waarbij een grote nadruk ligt op vorm, klank en beeldspraak. Het geheel is meer dan de som der delen.
Toen hem gevraagd werd een definitie van poëzie te geven, zei de dichter Robert Frost: "Poetry is the kind of thing poets write." - Poëzie is wat dichters schrijven .

Klik voor meer schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

WAARDERING

HITS:

346

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Commentaar en/of waardering voor dit artikel:

Iedere bezoeker (lid zijn is niet noodzakelijk) kan een waardering geven voor dit artikel! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs.
17.07.21
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl a.u.b.
Wat een boos gedicht! Ik had aan het eind door dat het over het onderwijs ging. Alleen begreep ik niet goed wat u met spoilers bedoelt. Het is natuurlijk poëzie, maar ik vind spoilers niet zo’n mooi woord. Dan past een beeldend woord beter. Uit de natuur. Ik begrijp de zin ‘jij die wetenschap nomt’ ook niet. Moet dat zijn: ‘jij die jezelf de wetenschap noemt’? U bent boos op het onderwijs, (ik denk dat dat heel terecht is, ik ben ook boos op het onderwijs) en mooi dat u dat in dichtvorm doet. Maar ik mis een zin waarin ik als lezer van uw gedicht kan weten wát u zo boos maakt.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
Naar boven

Ook meedoen aan een schrijfactiviteit? Meedoen is gratis. We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door eerst in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.