SCHRIJFACTIVITEIT: POËZIE ALGEMEEN

Poëzie is de kunst van het dichten. Ook is poëzie een verzamelnaam voor gedichten en verzen. Poëzie is een taaluiting waarbij een grote nadruk ligt op vorm, klank en beeldspraak. Het geheel is meer dan de som der delen.
Toen hem gevraagd werd een definitie van poëzie te geven, zei de dichter Robert Frost: "Poetry is the kind of thing poets write." - Poëzie is wat dichters schrijven .

Klik voor meer schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

WAARDERING

HITS:

372

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Commentaar en/of waardering voor dit artikel:

Iedere bezoeker (lid zijn is niet noodzakelijk) kan een waardering geven voor dit artikel! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs.
01.07.21
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl a.u.b.
ik vind het ook niet lekker lopen het rijnschema maar zie er zeker wel een gedicht in. Jammer dat het zo is gelopen. Gr Ingrid
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
18.05.21
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl a.u.b.
Ik vind hem best leuk, maar hij loopt voor mijn gevoel niet zo lekker.
Het rijmschema is wel consequent, maar de lengte van de zinnen niet. Als je hem hardop voorleest is dat denk ik goed te horen.
Vooral de derde zin in ieder couplet geeft probelemen.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
Naar boven

Ook meedoen aan een schrijfactiviteit? Meedoen is gratis. We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door eerst in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.