1 post
 • images/deelname/Poëzie.jpg
  Poëzie is de kunst van het dichten. Ook is poëzie een verzamelnaam voor gedichten en verzen. Poëzie is een taaluiting waarbij een grote nadruk ligt op vorm, klank en beeldspraak. Het geheel is meer dan de som der delen.
  Toen hem gevraagd werd een definitie van poëzie te geven, zei de dichter Robert Frost: "Poetry is the kind of thing poets write." - Poëzie is wat dichters schrijven .
  1116 gepubliceerde inzendingen
 • Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Beren op de weg

Publicatie op : 24-12-2020

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Beren op de weg

283 Hits.

Ik zag nooit beren op de weg,

reed altijd heel zoet en gedwee.

En nu ik dit zo hardop zeg,

ik zag er zelfs niet één op de A2.

 

Maar sinds ik mij volop verkeer,

op Gods’ ondoorgrondelijk digitale wegen.

Zie ik ze vaker, en elke dag meer,

kom ze altijd wel weer een keer tegen.

 

Filmpjes draaien ineens zonder geluid,

programma’s die telkens vastlopen.

Iemand zet mijn beeld plots uit,

ik krijg dan de neiging om iets te slopen.

 

Ik ijsbeer stevig heen en weer,

om een opkomende driftbui te kalmeren.

Ik grom hevig en ga brullend te keer,

en kijk in de spiegel en zie ze dan: beren.

Alleen Plusleden kunnen een eigen artikel aanpassen na publicatie. KLIK HIER om alle voordelen van een pluslidmaatschap te bekijken.

Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

29.12.20
Feedback:
Leuk geschreven!
 • Waardering
  100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
28.12.20
Feedback:
Ik vind 'm leuk, Annemarie. Grappige tekst.
 • Waardering
  100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
28.12.20
Feedback:
Het idee vind ik leuk (ik had overigens ong. een jaar geleden ook een kindergedicht geschreven over 'beren op de weg', ik zal het zo plaatsen, maar de uitvoering vind ik wat minder mooi. Het 'rommelt' te veel, als je begrijpt wat ik bedoel.
 • Waardering
  60%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • Elka Le Mair 28.12.20
  Wat ik ook bedoel te zeggen: ik vind het leuk dat we allebei wat hebben gedaan met 'beren op de weg'.
  • Elka Le Mair 29.12.20
   @Annemagenta Ja, ik denk het. Hoewel ik niet altijd over het ritme val. Het komt, denk ik, doordat het in 'mijn' gehoor nu heel vaak niet klinkt. 'Om een opkomende driftbui ...' is niet iets te lang, maar volgens mijn gehoor veel te lang. Snap je wat ik bedoel? En dat leidt me af.
  • Annemarie Steenbergen 28.12.20
   Je bedoelt het ritme?

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
In verbinding
613
Lezen?
Achter namen gaan zielen schuil
525
Lezen?
Column
Zoals het klokje thuis tikt, tikt het nergens
500
Lezen?
Column
Buiten beeld
482
Lezen?
Column
Sneeuwwitje zwart gemaakt
466
Lezen?