1 post
 • images/deelname/Poëzie.jpg
  Poëzie is de kunst van het dichten. Ook is poëzie een verzamelnaam voor gedichten en verzen. Poëzie is een taaluiting waarbij een grote nadruk ligt op vorm, klank en beeldspraak. Het geheel is meer dan de som der delen.
  Toen hem gevraagd werd een definitie van poëzie te geven, zei de dichter Robert Frost: "Poetry is the kind of thing poets write." - Poëzie is wat dichters schrijven .
  Klik op SCHRIJFACTIVITEITEN (tabs hieronder) voor alle mogelijkheden!
  1084 gepubliceerde inzendingen
 • Tekst opsturen:
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden
  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Publicatie: 24-01-2021

Hits: 410

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

De klok heit negen...

Aangepast: 24-01-2021
De klok heit negen
negen heit de klok
 
De avondklok is ingegaan
het is stil op straat
er loopt alleen nog maar een man
hij heeft zich wat verlaat
 
De klok heit negen 
negen heit de klok
 
Er gaat een virus rond
en hij is niet alleen
er zijn er nog een paar
ze grijpen om zich heen
 
De klok heit negen
negen heit de klok
 
Gedwongen binnenblijven  
geeft een beklemd gevoel
men denkt aan vroegere tijden 
maar het middel heiligt het doel
 
De klok heit negen
negen heit de klok
 
De avond en de nacht
verlangen naar de dag 
de deuren gaan weer open
omdat het dan weer mag
 
De klok heit negen
negen heit de klok
 
 
 
 
Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

25.01.21
Feedback:
Mooi Ineke! De eerste nacht dacht ik ook: wat een serene stilte. Totdat bleek dat niet iedereen van de stilte aan het genieten was. Jammer, spijtig, te triest voor woorden.
Show more
 • Ineke Dijkhuis 25.01.21
  Dankjewel voor je reactie, Annemarie. Ja, het is zeker te triest voor woorden. En ben ik bang, dat er nog meer rellen zullen komen.

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Sprookjes
Een kerstsprookje
491
Lezen?
55 woordenverhaal
En toen was het stil...
393
Lezen?
Zoektocht
366
Lezen?