Dank voor het lezen van de inzending van deze schrijver. Je kunt nu een reactie geven, meer publicaties lezen of bijv. zelf meedoen aan een schrijfactiviteit. Klik hieronder s.v.p. op de gewenste mogelijkheid!

 •   Jouw commentaar toevoegen? Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Dat is mogelijk in de tekstbalk hieronder of klik eerst op TOELICHTING voor de werkwijze.
  Voeg hier je commentaar toe...
  You are a guest ( Sign Up ? )
  or post as a guest
  Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

  Wees de eerste om commentaar te geven.

  09.11.20
  Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
  Het gedicht heeft iets heel moois, iets geheimzinnigs over zich. Maar ik vind ook dat er te veel onbegrijpelijk is. Over wie gaat het? De "ik" persoon heeft het over iemand anders, maar twijfelt dan ineens aan haar eigen bestaan, dat komt op mij wat vreemd over. En dan het rijmschema. In het eerste couplet rijmen regel 1 en 4 op elkaar, in het tweede ook 1 en 4 maar 2 en 3 rijmen ook, en de laatste twee coupletten hebben een nog interessanter rijmschema: a b c - c a b. Daardoor wordt het voor mij wat rommelig.
  Show more
  0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
  • Janneke De Leeuw van Weenen 09.11.20
   Ik zie trouwens hoe grappig ik ben. Dit gedicht heb je per ongeluk twee keer geplaatst en de eeste keer heb ik je vijf sterren gegeven :) Je hoeft het natuurlijk ook niet met me eens te zijn, maar ik hoop dat ik je wat kan helpen.
   • Janneke de Leeuw van Weenen 10.11.20
    @Elka Le Mair Hoi Elka!
    Bedankt voor je reactie! Natuurlijk kan ik hier wat mee, maar belangrijker is dat jij je eigen weg vindt in de schrijven en dichten. Uit je gedichten blijkt dat je veel hebt meegemaakt, dat maakt ze ook zo mooi. Er zitten veel gevoelens en emoties in verwerkt die ongetwijfeld ook andere mensen raken. Het is dan ook echt niet zo dat er niks bij bij over zou komen, want dan zou ik niet eens reageren. Ik denk dat je heel mooi dicht, maar dat je ook nog meer kan leren (net als ik zelf trouwens). Wat ik probeer aan te geven zijn twee dingen, het ene is de inhoud, het andere het rijm (of niet rijm) schema. Wat de inhoud betreft hoeft niet alles duidelijk te zijn, maar het moet mijn inziens wel met elkaar kloppen. Ook als ik niet weet wie ik en jij zijn, vind ik het wat verwarrend als zoals hierboven de ik persoon aan haar eigen bestaan twijfelt als ze de jij ziet. Natuurlijk kan dat, maar dan verwacht ik nog een zinnetje dat wat duidelijker maakt waarom dat zo is. Qua gevoel vind het het gedicht prachtig (vandaar heb ik waarschijnlijk de eerste keer ook 5 sterren gegeven), qua logica minder. Er is natuurlijk niks mis mee om alleen over gevoelens te dichten, maar je bereikt misschien wat meer mensen als je die gevoelens nog beter weet te verwoorden.
    Over het rijmschema: Gedichten hoeven tegenwoordig inderdaad niet te rijmen. Wat mij verward, is dat ze vaak half rijmen en dan ook niet consequent. Dat is waar ik op reageer. Ik zou een keuze maken. Of helemaal niet rijmen, of bijvoorbeeld altijd de eerste en vierde regel laten rijmen. Ook als ze niet rijmen, moet het wel mooi klinken. Daar is het tellen van de lettergrepen voor. Het stoort een gedicht als de ene regel veel langer of korter is dan de andere.
    Ik hoop dat je hier wat mee kunt Elka! Ga vooral door met dichten! Groetjes, Janneke
   • Elka Le Mair 10.11.20
    @Elka Le Mair Overigens stond dit gedicht er ineens 2 keer. Ik heb niet het gevoel dat ik dat gedaan heb (maar zou kunnen, je weet maar nooit. Ik heb het geprobeerd te verwijderen, maar dat lukt me dan weer niet.
   • Elka Le Mair 10.11.20
    Hallo Janneke, allereerst bedankt voor je feedback. Volgens mij vond je een ander gedicht ook onduidelijk, vannacht dacht ik daarover na. Ik ben ook lid van een andere schrijfgroep, waar ik, buiten allemaal andere opmerkingen, ook te horen krijg dat ik niet altijd zo star aan 'rijmen' volgens regels vast zou hoeven houden. Sindsdien ben ik daar losser in geworden, maar krijg nu deze opmerking. Ik vind het prima, maar begrijp nu niet zo goed meer waar ik goed aan doe. Ook begrijp ik niet de opmerking, die ik af en toe krijg, niet alleen van jou, over lettergrepen tellen. Ik doe dat op gevoel en wanneer het voor mij klinkt en soms doe ik concessies, omdat het naar mijn idee toch belangrijker is dat ik dat ik, wat ik wil overbrengen, overbreng (voor mijn gevoel dan) en dat het ritmisch dan maar wat minder loopt.
    Daarnaast zie ik vaak gedichten van 'erkende' dichters, die ook niet kloppen, maar daar hoor ik dan nooit iets over. Dit brengt me in de war. Begrijp me niet verkeerd, ik vind het prima dat je je feedback geeft, fijn zelfs, maar in dit geval denk ik: Ik krijg wisselende signalen, wat is nou goed?
    Over de inhoud: volgens mij had je bij een ander gedicht (weet ik niet meer zeker of jij dat was) ook dat je de inhoud vaag vond. Ik heb begrepen, in mijn leerproces, dat ik de dingen juist liefst niet expliciet vermeld, omdat er voor de lezer ruimte moet zijn zijn/haar eigen interpretatie erop los te laten. Dat probeer ik dus. Daarbij ga ik diep van binnen voelen wat er bij mij speelt en probeer ik dat in een gedicht te vervatten. Ik heb nogal een traject achter de rug, de laatste jaren, zoals een depressie, maar nog veel meer, wat misschien ook niet altijd bij een ander overkomt. Dat kan, dan is dat gedicht niet voor jou, neem ik aan. Kun je hier wat mee?

  Je kunt ook een waardering, in cijfers, geven voor deze publicatie!
  Klik op Waardering bij de mogelijkheden.
 •   Graag jouw waardering voor de kwaliteit van deze inzending: Stem 1=minimaal, 2=matig, 3= voldoende, 4=goed, 5=perfect.
  Schrijf een commentaar
  PLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVEPLG_VOTE_STAR_INACTIVE
   

  Je kunt ook een commentaar toevoegen voor deze publicatie!
  Klik op Commentaar bij de mogelijkheden.
 • Toelichting

  Op Schrijverspunt kun je in principe bij elke publicatie, d.m.v. een commentaar en/of een waardering, je mening geven. Alleen als een auteur feedback niet op prijs stelt is de mogelijkheid niet zichtbaar. De praktijk heeft geleerd dat de meeste auteurs feedback op prijs stellen. We nodigen je dan ook graag uit om je mening te geven over een publicatie. Dat is op twee manieren mogelijk:

  Commentaar

  Je kunt jouw commentaar geven op een publicatie of reageren op een ander commentaar of reactie.
  • Je kunt jouw commentaar toevoegen in de tekstbalk (Voeg hier je commentaar toe...) van het blok commentaar. Je commentaar is dan direct zichtbaar. Bij je commentaar kun je b.v. ook een emoji toevoegen.
  • Wil je een reactie toevoegen bij een ander commentaar of reactie? Klik dan bij het betreffende commentaar op 'Reageer'. ook dan verschijnt er een mogelijkheid om je tekst toe te voegen.
  • Elk commentaar is welkom. Dus geef gerust aan als je de publicatie met plezier hebt gelezen, maar ook opmerkingen over de stijl en het taalgebruik van de publicatie worden op prijs gesteld. Een mooie manier voor auteurs om eigen schrijfwerk te verbeteren.
  Commentaren of reacties lezen.
  • Bij elke publicatie kun je de commentaren of reacties lezen. Op de homepagina is daarnaast ook nog eens een overzicht van de actuele commentaren/reacties te vinden.
  • Wil je een bericht ontvangen van nieuwe commentaren/reacties dan kun je dat bovenin het blok Commentaar aangeven bij 'Ontvang een bericht bij nieuwe commentaren' of als je zelf een commentaar of reactie geeft.
  • Wil je alleen de commentaren zien bij een publicatie en geen reacties daarop? Klik dan bovenin het blok Commentaar op 'Inklappen alles'.
  Voorwaarden:
  Schrijvers en dus ook wij stellen een commentaar bij een publicatie erg op prijs. We proberen daarbij de mogelijkheid op Schrijverspunt om feedback te geven liefst zonder regels te laten. Dat vraagt alleen soms wat tolerantie en misschien wat invoelingsvermogen voor de ander. Samengevat respecteer elkaar.
  Is een commentaar of reactie volgens jou ongepast? Door met je muis over het commentaar of de reactie te gaan verschijnt er rechts een vlaggetje. Klik daar op om dit te melden bij websitebeheer.

  Waardering:

  Je kunt  commentaar geven op een publicatie, maar het is ook mogelijk om een waardering in cijfers te geven. Bij een waardering gaat om een beoordeling door jou van de kwaliteit van de publicatie. Je kunt kiezen uit 5 mogelijkheden om op te stemmen. 1=minimaal, 2=matig, 3= voldoende, 4=goed, 5=perfect.  De waardering is anoniem.
 • ZELF MEEDOEN

  Eerst inloggen s.v.p.! Meedoen is alleen mogelijk voor leden. Nog geen lid? Je kunt je gratis registreren als lid.

 • Alle inzendingen in POËZIE ALGEMEEN

  Klik op een titel om de inzending te lezen.

Voorwaarden POËZIE ALGEMEEN

Poëzie is de kunst van het dichten. Ook is poëzie een verzamelnaam voor gedichten en verzen. Poëzie is een taaluiting waarbij een grote nadruk ligt op vorm, klank en beeldspraak. Het geheel is meer dan de som der delen.
Toen hem gevraagd werd een definitie van poëzie te geven, zei de dichter Robert Frost: "Poetry is the kind of thing poets write." - Poëzie is wat dichters schrijven .

Nu nog te bekijken:

Inzendingen in deze schrijfactiviteit waarvan de publicatieperiode binnenkort vervalt. Vind je een inzending de moeite waard en vind je het jammer als deze zou verdwijnen? Leden kunnen de publicatieperiode verlengen!!