Voor schrijvers, door schrijvers

Poëzie

Andere taal
Inzendingen: 1156
Poëzie is de kunst van het dichten. Ook is poëzie een verzamelnaam voor gedichten en verzen. Poëzie is een taaluiting waarbij een grote nadruk ligt op vorm, klank en beeldspraak. Het geheel is meer dan de som der delen.
Toen hem gevraagd werd een definitie van poëzie te geven, zei de dichter Robert Frost: "Poetry is the kind of thing poets write." - Poëzie is wat dichters schrijven .
 

Andere taal

Ik zie je staan, je mond beweegt,
maar jouw taal versta ik niet.
Je schokgebaren, je grimas,
de hand die langs je ogen veegt,

beroeren me, maar ongehoord
twijfel ik aan mijn bestaan.
Ik ben jou al zolang ontgaan
en voel me in de kiem gesmoord.

Een aarzelend reiken, maar mijn hand
weet dat je me niet meer ziet.
Je blik gaat dwars door me heen.

Ik ben je kwijt, ik ben alleen,
en alles in mij zeurt en brandt
omdat ook jij me weer verliet.
Dit artikel delen?

Elka Le Mair

Avatar

Publicatie op .
Hits: 85

geef een waardering voor: "Andere taal"

Geschreven door Elka Le Mair . Geplaatst in Poëzie.
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
29.10.20
Feedback:
Een heel mooi gedicht, Elka.
Grammatica & Spelling:
Goed
 • Lezenswaardig:
  100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
28.10.20
Feedback:
Misschien is het 'not done', maar ik heb nu 2 keer gehad dat een gedicht van mij, waarvan ik zelf denk dat het in ieder geval potentie heeft, geen enkele waardering heeft gekregen ('Echo' en 'Het Woud der Spinnen'). Ik merk dat ik graag zou weten of het echt niets gevonden wordt, want dan leer ik daarvan, of dat het gewoon niet gelezen wordt (wat ik begrijp, uiteraard.) Maar misschien vraag ik teveel?
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • Annemarie Steenbergen 28.10.20
  Hoi Elka, dit gedicht staat er 2 keer in. Dus hij is wel gewaardeerd maar die (inmiddels 4) waarderingen staan bij die andere ‘Andere taal’ . Het klopt trouwens dat niet alles gewaardeerd wordt. Dat heb ik ook. Dat kan van alles betekenen. Maar jouw werk wordt over het algemeen erg goed gewaardeerd hoor!
  • Annemarie Steenbergen 28.10.20
   @e_k_le_mair Bedankt voor je felicitatie Elka! Voor wat betreft waar de poëzie staat: als het goed is bij schrijfactiviteiten toch? Groetjes, Annemarie
  • Elka Le Mair 28.10.20
   Dank je wel voor het reageren! Ik had gezien dat dat gedicht 'Andere taal' er twee keer in staat. Geen idee hoe dat komt. Maar het ging me om de gedichten 'Echo' en 'Het Woud der Spinnen' (kindergedicht). Ik snap heel goed dat dit gebeurt, alleen weet ik nu niet of het 'slecht' is of gewoon niet gelezen. Anyway: mijn probleem. Ik snap wel meer niet van deze site (maar ben best een digibeet). Zo wilde en wil ik je feliciteren met de overwinning! (Poezië-battle), maar zie niet of en waar dat kan. Bij dezen: Van harte! En ik zie ineens niet meer hoe ik bij 'poëzie' kan komen. Ligt dit aan mij? En sorry, ik hoor dit natuurlijk niet aan jou te vragen.

Jouw feedback hier?

Dat is mogelijk met een waardering en/of jouw commentaar te geven.
Ook kun je reageren op commentaar van anderen.
 
Emoticons: ;o = wink:d = bigsmile, :-$ = blush, (^) = cake, (h5) = clapping, 8) = cool, ;( = crying, (x) = handshake, :? = thinking, (hartje) = heart
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen. Door een waardering te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!