1 post
 • images/deelname/Poëzie.jpg
  Poëzie is de kunst van het dichten. Ook is poëzie een verzamelnaam voor gedichten en verzen. Poëzie is een taaluiting waarbij een grote nadruk ligt op vorm, klank en beeldspraak. Het geheel is meer dan de som der delen.
  Toen hem gevraagd werd een definitie van poëzie te geven, zei de dichter Robert Frost: "Poetry is the kind of thing poets write." - Poëzie is wat dichters schrijven .
  1116 gepubliceerde inzendingen
 • Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Afgesneden

Publicatie op: 23-11-20

Elka Le Mair

Profiel bekijken?

Klik hier!

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Afgesneden

270 Hits.
Je versleten benen zijn opgegeven
er haakt van alles in je brein
zang en dans zijn verdreven
uit ons laatste samenzijn.

Je moeizame lach en broze stem
klinken na in mijn gebeente
ons afscheid gebeiteld in gesteente
rekken we, we zijn nog één
maar allengs komt het moment
dat we twee geworden zijn.
Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

27.11.20
Feedback:
Mooi en gevoelig gedicht Elka.
 • Waardering
  100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
23.11.20
Feedback:
Ik vind het een heel gevoelig emotioneel gedicht. Qua rijm zat ik te denken nav je discussie met Janneke: de laatste zin en de twee na laatste zin hebben qua ritme/rijm met elkaar van doen als ik naar de overige zinnen kijk. Misschien kun je iets bedenken wat op ‘zijn’ rijmt, of juist iets wat rijmt op ‘één’, om het kloppend te maken?
 • Waardering
  80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • Elka Le Mair 24.11.20
  Dank je wel voor je feedback, Annemarie. Begrijp ik daaruit goed dat het jou ook stoort? Ik ga ernaar kijken, maar eerlijk gezegd voelt dit gedicht voor mij goed. Aan de andere kant: ik ga het wel proberen, want als ik het toe kan het dat ik het wellicht toch mooier vind. Goede suggestie!
  • Elka Le Mair 24.11.20
   @Annemarie Steenbergen Stopt met dansen ... Als in: afgesneden? ;) Nee hoor, dat vond ik even grappig. Maar ik zal ernaar kijken. Vooralsnog snap ik het niet, omdat ik het niet jammer of storend vind, maar ik ga denken dat dat aan mij ligt. Ik waardeer jullie moeite heel erg! Bedankt in ieder geval!
  • Annemarie Steenbergen 24.11.20
   Het is niet zo zeer storend als wel jammer omdat je gedicht prachtig is in een bepaald ritme, wat dan op het einde het ritme doorbreekt, snap je? Je moet het zien als een mooie dans waarin iemand opeens stopt met dansen.
23.11.20
Feedback:
prachtig geschreven Elka
 • Waardering
  100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Sprookjes
Fabelhaft
488
Lezen?
Merijn
422
Lezen?
De hel
337
Lezen?