SCHRIJFACTIVITEIT: POËZIE ALGEMEEN

Poëzie is de kunst van het dichten. Ook is poëzie een verzamelnaam voor gedichten en verzen. Poëzie is een taaluiting waarbij een grote nadruk ligt op vorm, klank en beeldspraak. Het geheel is meer dan de som der delen.
Toen hem gevraagd werd een definitie van poëzie te geven, zei de dichter Robert Frost: "Poetry is the kind of thing poets write." - Poëzie is wat dichters schrijven .

Klik voor alle schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

Aan jou

Publicatie: | A Waegeman
Ik ben triest
Om wat er met jou gebeurt
Je kiest niet
Je ondergaat
In pijn en verdriet
Maken dat niemand het ziet
Ik bid en hoop
Ja ik geloof
Dat er nog mooie dagen komen
In zotheid meegenomen
Alleen maar met een lach
Zoals het vroeger was

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.
20.03.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Simpel en lief geschreven. Ik moest wel even nadenken over de zin 'in zotheid meegenomen', dus dat haalde mij een beetje uit de leeservaring, maar dat is misschien eerder een persoonlijke voorkeur dan een kritiekpuntje.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Ook gratis meedoen aan een schrijfactiviteit? We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.