Voor schrijvers, door schrijvers
LEVENSTEKEN

Poëzie-battle

Aantal gepubliceerde inzendingen: 67

LEVENSTEKEN

© W.J. (Hans) Villerius op .
Het stormde laatst in Vlissingen. 
       ‘s Nachts bij de boulevard
beukten de golven op de kust.
       Men werd geschreeuw gewaar:
“Ik worstel en kom boven.” Hmm,
      de lokroep van een zeemeeuw?
Geen twijfel aan: dit was beslist
      de strijdkreet van de zeeuwleeuw!
Dit artikel delen?
Aantal hits:114
Graag je waardering voor dit gedicht:
09.01.21
 • Waardering
  80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • Louise van der Hee 09.01.21
  Hi Hans, ik vind je gedicht inhoudelijk erg mooi alleen struikel ik steeds over de zeeuwleeuw. Maar ik begrijp ook dat je die er juist in wilt houden, want het is leuk gevonden. Misschien zou je iets kunnen proberen met de of een Zeeuwse leeuw. Dat klinkt in een gedicht mischien net iets vloeiender. Ik heb je gedicht met veel plezier gelezen.
  • W.J. (Hans) Villerius 11.01.21
   @Annemagenta Als je met 'die' dit vers bedoelt: de plaatsingsdatum staat met mijn naam vermeld tussen titel en eerste dichtregel.
  • Annemagenta 10.01.21
   @Hans Villerius Wanneer heb je die geplaatst Hans? Want ik lees nagenoeg alles sinds ik op 16 juli jl. lid ben.
  • W.J. (Hans) Villerius 09.01.21
   @Hans Villerius Bovenstaande een zeer slordige aanvulling: 'boulevard (...) daar'. Dat moest uiteraard zijn: 'boulevard (...) gewaar.
  • Louise van der Hee 09.01.21
   @Hans Villerius Nee, hoor ik bedoelde ook eigenlijk in een geheel nieuw gedicht en dan met met de Zeeuwse leeuw, Maar, ik heb het weer met veel plezier gelezen en ook je andere inzendingen waardeer ik erg.
   Wat je 55 woordenverhaaltje betreft; dat heb ik nog helemaal niet gelezen, want ik zit niet altijd op schrijverspunt en dan gaat het aan mij voorbij. Maar ik probeer zoveel mogelijk te lezen en te waarderen en lees daarbij ook vaak de iets 'oudere' inzendingen. Vandaar dat je bij mij nogal eens een wat verlate reactie ziet.
  • W.J. (Hans) Villerius 09.01.21
   @Hans Villerius O ja, juist die knulligheid van 'zeeuwleeuw' beschouw ik als een plus. Ik had meer twijfels over het rijm 'boulevard (...) daar'.
  • W.J. (Hans) Villerius 09.01.21
   Nee, mooi is dat woord niet. Toch laat ik het zo (want een zeeleeuw is het niet en het metrum zou lijden onder een zeeuwse leeuw). Natuurlijk ben ik erg gevleid met al die sterren van iedereen voor dit gerijmel. Bedankt allen! Maar ik blijf het raar vinden, dat bijvoorbeeld mijn veelgelezen 55-woordenstukje over nieuwjaarsvoornemens (‘GEEN KWESTIE VAN WILSKRACHT’) nog geen enkele positieve reactie heeft opgeleverd.
Online:

We hebben 359 gasten en 4 leden online

 


Snelmenu: Klik, voor belangrijke pagina's, aan de rechterkant op de blauwe button !