Partners van Schrijverspunt

Samen met onze partners zijn we in staat om zaken te realiseren die voor ons alleen niet mogelijk zijn. Daarvoor heb je dus partners en we zijn er blij mee. Gezamenlijk kunnen we activiteiten organiseren en dienstverlening aanbieden in het belang van onze bezoekers.

Wil je ook partner worden van Schrijverspunt?
 Door in te loggen verschijnt hieronder een formulier!

{article=2871}

Stuur een e-mail naar Schrijverspunt

We kunnen je het beste helpen door je te vragen het onderwerp zo concreet mogelijk te benoemen en de e-mail naar de juiste ontvanger te sturen. Let op de vragen met een * zijn verplicht!

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Stichting Biblionef

biblionef
De jaarlijkse schrijfwedstrijd voor de 55 woordenbundel gaat binnenkort weer van start. In de Week van het Korte Verhaal (14 - 21 februari) kan iedereen een fictieverhaal in precies 55 woorden plaatsen op de website van Schrijverspunt. Een deskundige jury selecteert 55 verhalen voor de jaarlijkse bundel­uitgave. Een deel van de opbrengst komt ten goede aan Stichting Biblionef, een organisatie die zich inzet om kinderen in achterstands­gebieden van boeken te voorzien. Een mooi initiatief, dat wij vanaf nu jaarlijks zullen sponsoren met de 55 woordenbundel. Maar wat doet Biblionef nu precies en hoe gaan ze te werk?

Nieuwe kinderboeken
Een belangrijk uitgangspunt is, dat Biblionef uitsluitend nieuwe kinderboeken verspreidt. Een nieuw boek is een cadeau, iets waardevols en een teken van respect, niet zomaar een afdankertje.

Selectie en distributie
Regelmatig ontvangt Biblionef mooie partijen nieuwe Nederlandse en Engelse kinderboeken gratis of koopt deze in met grote korting. Bij de distributie van de boeken wordt selectief en zorgvuldig te werk gegaan. Vrijwilligers bekijken stuk voor stuk welk boek geschikt is voor welke organisatie, of de aanvraag van kinderlectuur serieus is en of er de garantie is dat de boeken goed gebruikt zullen worden. Er is een intensieve samenwerking met bestaande initiatieven van andere hulporganisaties in binnen- en buitenland. De gezamenlijke Biblionef organisaties verspreiden jaarlijks 500.000 nieuwe kinderboeken over de hele wereld.

CBF certificaat
Biblionef heeft Het CBF-certificaat. Dit is een keurmerk van het Centraal Bureau Fondsenwerving voor de kleinere goede doelen. Jaarlijks wordt getoetst of de organisatie voldoet aan de criteria van het CBF voor verantwoorde fondsenwerving en bestedingen.

Biblionef Nederland
Biblionef is gevestigd in de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag. Vanuit dit kantoor maken zij alle boekzendingen gereed, zowel de grote zendingen naar Ghana, Suriname en de Antillen als de kleinere zendingen naar scholen en weeshuizen rond de wereld.

Meer lezen of een donatie doen aan Stichting Biblionef? Kijk op www.biblionef.nl

  • Hits: 840
Klik hier om jouw commentaar toe te voegen.