Loading...
 • Voor schrijvers door schrijvers

  Voor schrijvers door schrijvers

 • Voorjaar bij Schrijverspunt

  Op naar de zomer

 • Schrijfwedstrijd

  Verhalenwedstrijd ´Onder de boom´

  Meedoen van: 15 mei t/m 31 juli 2019

Nieuwtjes en tweets op Schrijverspunt

Shortlist Brusseprijs 2019 bekend

brusseprijs 2019De jury van de Brusseprijs heeft de shortlist bekendgemaakt met de vijf beste journalistieke boeken van afgelopen jaar.

‘Retour de France. Over de route nostalgique naar het Frankrijk van nu’ van Peter Giesen (Thomas Rap), ‘De bokser. Het leven van Max Moszkowicz’ van Marcel Haenen (Querido), ‘Laura H. Het kalifaatmeisje uit Zoetermeer’ van Thomas Rueb (Das Mag), ‘Wanneer het water breekt’ van Chris de Stoop (De Bezige Bij) en ‘Amerikanen lopen niet. Leven in het hart van de VS’ van Arjen van Veelen (De Correspondent), maken kans op de prijs.

In totaal werden 178 titels ingezonden. Maar dit zijn volgens de jury de echte aanraders, aldus juryvoorzitter en Nieuwsuur-journalist Bas Haan. “Niet alleen omdat ze journalistiek verschrikkelijk goed zijn, maar ook omdat ze zo ontzettend fijn lezen”. Naast Haan bestaat de jury uit Brenda Stoter Boscolo (Midden-Oosten-journalist) en Humberto Tan (tv-presentator).

Vanaf 11 mei zal NOS Met Het Oog Op Morgen elke zaterdagavond een van de vijf genomineerden in de uitzending te gast hebben. Op 15 juni maakt de juryvoorzitter de winnaar bekend. Aan de Brusseprijs - genoemd naar de journalist M.J. (Rie) Brusse (1873-1941) - is een geldbedrag verbonden van tienduizend euro.

Bron:

Dit artikel delen?
Pin It
 • Hits: 53