• Start
  • Nieuwtjes
  • Gespleten van Karin Slaughter bestverkochte Spannende Boek

Nieuwtjes en tweets op Schrijverspunt

Gespleten van Karin Slaughter bestverkochte Spannende Boek

Vast onderdeel van de Spannende Boeken Weken is de bekendmaking van de bestverkochte en meest uitgeleende Spannende Boeken Top 60. Deze lijsten zijn tot stand gekomen op basis van gegevens van KVB-SMB/GfK, Stichting Leenrecht en KB. Ze geven een mooi inzicht in de populairste spannende boeken in Nederland (mei 2018 - april 2019) en zijn daarmee voor lezers een fijne extra leidraad, bijvoorbeeld voor Vaderdag.

sbw19 spannendboektop60Gespleten van Karin Slaughter (HarperCollins) is het bestverkochte spannende boek en heeft de eerste plaats behaald in de bestverkochte Spannende Boeken Top 60. Slaughter komt in totaal zes keer in de lijst voor. De nummer een van afgelopen jaar, Oorsprong van Dan Brown (Luitingh-Sijthoff), staat dit jaar op de tweede plaats. M.J. Arlidge is met 8 titels het populairst in de top 60.

Suzanne Vermeer, een pseudoniem van de overleden auteur Paul Goeken dat daarna door een andere auteur is overgenomen, staat als hoogste Nederlandse auteur op de derde plaats met Super de Luxe (A.W. Bruna). In totaal staan er vier boeken van Vermeer in de top 60. Linda van Rijn heeft met zes titels de meeste oorspronkelijk Nederlandse titels in de top 60 staan.

  • In totaal staan er 7 Britse, 7 Amerikaanse, 11 Nederlandse en 5 Scandinavische auteurs of auteur duo's in de bestverkochte Spannende Boeken Top 60.
  • Er staan 15 mannelijke en 10 vrouwelijke auteurs in de top 60 en er staan 4 duo's in.
  • Er zijn 36 nieuwe titels verschenen in de top 60. 24 boeken stonden dus vorig jaar ook in de bestverkochte Spannende Boeken Top 60

Download de complete bestverkochte Spannende Boeken Top 60

Huidpijn van Saskia Noort (Ambo|Anthos) is het meest uitgeleende spannende boek. De dag van de doden van Nicci French (Ambo|Anthos) staat op de tweede plaats, De doorbraak van Simone van der Vlugt (Prometheus) staat op de derde plek van meest uitgeleende Spannende Boeken Top 60.

Super de luxe van Suzanne Vermeer staat op plek vier en is tevens de meestvoorkomende (Nederlandse) naam in de top 60, met 7 titels. Loes den Hollander en Linda van Rijn staan op de gedeelde tweede plaats met beide 6 titels.

  • In totaal staan er 5 Britse, 8 Amerikaanse, 9 Nederlandse, 3 Scandinavische auteurs of auteur duo's in de meest uitgeleende Spannende Boeken Top 60.
  • Er staan 9 mannelijke en 14 vrouwelijke auteurs in de meest uitgeleende Spannende Boeken Top 60 en er staan 3 duo's in.

Bron: CPNB
Dit artikel delen?
Pin It

Login of registreer om een reactie te plaatsen