Actueel overzicht Schrijfwedstrijden
Veel nieuwe schrijfwedstrijden!
Voor schrijvers door schrijvers
Poëzie-battle t/m 15 mei
Durf jij het aan?
Schrijfwedstrijd: Magie en tovenaars.
Meedoen van 25-2 t-m 25/4
Schrijfwedstrijd: Magie en tovenaars.
Meedoen van 25-2 t-m 25/4
Poëzie-battle t/m 15 mei
Durf jij het aan?
Voor schrijvers door schrijvers
Actueel overzicht Schrijfwedstrijden
Veel nieuwe schrijfwedstrijden!
Nieuwtjes

Heb je een tip over nieuws of zelf nieuws te melden voor deze rubriek? Laat het ons weten aub.

tweet
boekenbarometer

Voor het eerst is deze infographic een mix van fysiek en digitaal (voorheen de e-bookbarometer). Nieuw in deze infographic zijn de ontwikkeling van de retouren (fysiek) en beschikbaarheid en afzet fysiek en digitaal.

De cijfers laten een stijging van de e-bookverkoop ten opzichte van 2017 (4,2%) en een hele lichte krimp zien van de afzet van het fysieke boek (-1,3%). De omzet van e-bookabonnementen blijft verder stijgen. 

Boekenbarometer

Het aandeel online verkopen op het totaal van fysieke boeken is met 8,8% hoger dan hetzelfde kwartaal een jaar geleden. De totale afzet van het fysieke boek is in vergelijking met een jaar geleden is licht gekrompen met -1,3%. De ontwikkeling op gebied van Print on Demand laat een opwaartse trend zien in afzet en aantal titels. Q4 is traditioneel een duurder kwartaal voor fysieke boeken (veel nieuwe titels die tijdens de feestdagen verkocht worden). Bij e-books is deze trend niet echt duidelijk zichtbaar.

Bij afzet in kanalen per genre zijn fysiek en digitaal nu in samengevoegd. Er is één genre waarin e-bookverkopen het grootste aandeel heeft: romantiek. Fysiek blijven de genres reizen, kinderen en YA en educatief het populairst. 

Nieuw

Nieuw in deze infographic is de ontwikkeling van retouren. De grafiek laat het gemiddelde retourpercentage per kwartaal zien voor fysieke boeken. Duidelijk te zien is de trend van veel retouren in het eerste kwartaal en de minste retouren in het derde kwartaal. Over 12 maanden is het retourpercentage 6,5%. Dit was een jaar geleden 6,3%.

Ook wordt er dit keer aandacht besteed aan de beschikbaarheid en afzet fysiek en digitaal. Een combinatie van beschikbaar assortiment en de verkopen ervan. Hierin is te zien dat  fysieke boeken die ook als e-book beschikbaar zijn zorgen voor de grootste afzet.

Download hier de Boekenbarometer 2018

Bron:CB

Dit artikel delen?
Pin It
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Bezoekers zijn tevreden over Schrijverspunt

Uit ons recente onderzoekje komt naar voren dat meer dan 90% van de bezoekers van Schrijverspunt tevreden tot zeer tevreden is over Schrijverspunt. Daar zijn we natuurlijk erg blij over.
mrt 31, 2016 841
Teksten en afbeeldingen van deze website mogen alleen met schriftelijke toestemming gebruikt worden. © Schrijverspunt 2019
https://www.lekkerboek.nl/sitemap