Voor schrijvers, door schrijvers

Nieuwsklank

Vrijwel dagelijks worden we geraakt door een nieuwsfeit. In deze rubriek geven we de gelegenheid om een inhoudelijke, creatieve, emotionele of aanvullende reactie te geven als reactie op een actueel nieuwsgebeuren. Het ventileren van een mening is niet het doel maar het geven van een beknopt, lezenswaardig en spitsvondig commentaar.
Aantal gepubliceerde inzendingen: 3

Verwende BN'ers stoppen met Corona

Opgelucht las ik het bericht dat BN-ers niet meer mee doen. Eindelijk. Ik heb het helemaal gehad met dat, voor mij onbekende, volk. Je kunt geen tv-programma meer bekijken of een zogenaamde BN'er moet de quiz, het spelletje of het praatprogramma opleuken. Steeds vaker blijft het daar dan ook nog niet bij maar heeft de betreffende BN'er ook nog het idee dat zij/hij haar of zijn mening over wat voor onderwerp dan ook en niet gehinderd door enige kennis van zaken breed moet delen. Een bericht dat die BN érs niet meer meedoen is dan ook meer dan welkom.
 
Mijn opluchting was echter maar van korte duur. Wat blijkt? De Bn'ers doen niet meer mee aan de uitvoering van de Coronamaatregelen en sterker nog ze verzetten zich zelfs tegen de maatregelen. Wat kan hier toch de reden voor zijn anders dan persoonlijk teruglopende inkomsten ten gevolge van die maatregelen? Wat leert enig onderzoek? Ze hebben de nodige twijfels bij de zinvolheid en consistentie qua uitvoering van de huidige maatregelen. Daar hebben ze dan wel weer een punt. De regering weet met de maatregelen wel de nodige twijfels te zaaien over de zinvolheid en dan is het goed dat er meer duidelijkheid komt.
 
Op grond van een completer beeld en meer inzicht kun je dan voor jezelf bepalen of je je kunt vinden in de maatregelen en gemotiveerd bent om aan de uitvoering mee te werken. Echter vragen stellen en gelijktijdig al een expliciet standpunt innemen wekt niet de indruk dat de intentie van die BN'ers is om mee te doen aan de beste aanpak. Het standpunt zonder beter inzicht is er al: We doen niet meer mee. Een dergelijke houding komt me bekend voor van mijn kinderen in de koppigheidsfase. Als volwassenen ook alleen maar hun zin willen hebben en geen rekening houden met anderen noem ik dat verwendheid.
 
Gelukkig kunnen we de hardwerkende mensen in de zorg niet betrappen op dergelijk verwend gedrag. Zij doen nog steeds heel hard mee om het aantal slachtoffers van Corona tot een minimum te beperken. Voor mij zijn en blijven dat dan ook de echte BN'ers. De Beste Nederlanders.
 
Henk
Dit artikel delen?
Auteur van dit artikel:
© Henk Vergeel
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
Hits: 104
Publicatie op .
 
  Meer van deze schrijver:

Geef een waardering voor: "Verwende BN'ers stoppen met Corona"

Geschreven door Henk Vergeel . Geplaatst in Nieuwsklank.
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
Grammatica & Spelling:
Passend in deze rubriek:
22.09.20
Feedback:
Goed stuk, Henk
Grammatica & Spelling:
Goed
  • Lezenswaardig:
    80%
Show more
1 van de 1 lezers vond deze review nuttig
  • Henk Vergeel 23.09.20
    Dank je wel Nicole

Jouw feedback hier?

Dat is mogelijk met een waardering en/of jouw commentaar te geven.
Ook kun je reageren op commentaar van anderen.
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen. Door een waardering te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!