Personages

SCHRIJFACTIVITEIT: MIJN STAD

Mijn stad is de stad waar je geboren bent, geleefd hebt, verliefd op bent, de mooiste herinneringen aan hebt, etc. Beschrijf in maximaal 750 woorden je gevoelens voor jouw stad of dorp. Proza en poëzie zijn toegestaan. Geef wel aan om welke stad of dorp het gaat.

Klik voor alle schrijfactiviteiten in het menu op SCHRIJFACTIVITEITEN.

Hier aan de kust...

Publicatie: | Louisa Weijenbergh

Daar gingen we, bepakt en bezakt vanuit Den Haag naar Zeeland. Het grootste gedeelte van de inboedel achterlatend. 'Dat scoren we wel bij de plaatselijke kringloop,' zei ik.
Ons doel? Het roer om en een frisse nieuwe start. Het werd tijd dat wij weer gelukkig zouden gaan worden. Zo het geschiedde.

Gelukkig worden moest in ieder geval inhouden dat er rust kwam in ons leven. Een hele uitdaging voor een "multitaskende stresskip" als ik.
'Wat?! Bezorgen ze hier geen sushi meer om tien uur 's avonds? Waar is de avondwinkel? En waarom laten ze die kerkklokken op zondagochtend zo achterlijk lang luiden? Ik probeer te slapen!'

Daarentegen hebben de, zogezegd stugge Zeeuwen, ons met open armen ontvangen. Wat een vriendelijke mensen hier. Behulpzaam, beleefd en fatsoenlijk.
De mensen in de gezondheidszorg in het bijzonder. Het heeft mij ronduit verbaasd dat ik als mens werd benaderd, in plaats van een patiëntennummer. Het dienstbare karakter dat men van de horecaondernemer mag verwachten, is kennelijk, plaatselijk, geïnternaliseerd. De vriendelijke politieagent die mij staande hield was klaarblijkelijk vooral geïnteresseerd geweest in ons nieuwe automerk. En de lieve oude dame met haar rollator die mij adviseerde een extra huissleutel onder de vensterbank te bevestigen, zodat ik nooit voor een dichte deur zou komen staan.

Het was wel even wennen, het leven in Zierikzee. Maar nu de rust zijn vruchten lijkt af te werpen en we gelukkiger zijn dan ooit, zeg ik: 'Ik zit hier voorlopig wel best, eigenlijk.'

Enthousiast over deze inzending? Deel je enthousiasme op sociale media m.b.v. onderstaande buttons.

Reacties:

Iedere bezoeker kan een reactie geven! Schrijvers stellen je tips en opmerkingen op prijs. Wil je automatisch een bericht ontvangen bij een reactie? Klik op de + boven de reacties.
10.09.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Prachtig hoe je de gezondheidszorg ook in de kijker zet. Behandeld worden als een mens, ipv een nummer, is tegenwoordig heel uniek in deze sector.
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
21.07.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
Heel veel geluk in Zierikzee!
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
20.07.22
Graag je feedback over de schrijfkwaliteit en schrijfstijl van deze inzending.
wat fijn dat je een lekkere vakantie hebt gehad! En dat je goed kon parkeren! Erg leuk verslag! Groetjes
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Ook gratis meedoen aan een schrijfactiviteit? We publiceren je inzending voor minimaal 12 maanden. Meedoen is mogelijk door in te loggen en dan bovenin de pagina op de rode balk te klikken. Nog geen lid? Aanmelden is gratis.