Mijn ideale schrijfplek

Mijn ideale schrijfplek
We brengen wat uurtjes door op onze schrijfplek. Voor de meesten is dat een vaste plek.De plek waar we lekker kunnen schrijven en waar we de hand leggen aan een verhaal, gedicht of manuscript.

Is het dan niet leuk om jouw ideale schrijfplek te delen met anderen? We zouden het erg op prijs stellen en zijn nieuwsgierig waar jij je schrijfwerk bedenkt en verwerkt.

We nodigen je dan ook graag uit om een foto van jouw ideale schrijfplek met ons te delen. Dat is mogelijk door online je foto te uploaden en daarbij een persoonlijke tekst te schrijven over de bijzonderheid van deze schrijfplek voor jou.

Schrijfplek van een tijdreiziger

Vera Bijma2Voor mij geen traditionele schrijfplek met planken vol boeken, stapels papieren en ontelbare lege koffiebekers waarvan de ene nog harder aan het bureau plakt dan de andere (ik drink thee). Mijn schrijfplek kan worden omschreven als: elke willekeurige plek waar het niet om de vijf minuten “Mama, mama, mamááááá!” in mijn oren echoot.
Ik heb dan ook altijd een notitieboekje bij me.

Zo schrijf ik bijvoorbeeld vaak in de trein, op weg naar of van mijn werk. Dit levert steevast nieuwsgierige blikken op. Want laten we wel wezen: hoe vaak zie je nog iemand – in het openbaar! – met pen en papier schrijven? Ik lijk wel een tijdreiziger uit het verleden, zo tussen al die bliepende smartphones en tablets.

Ook onder de douche krijg ik vaak creatieve (voor alle duidelijkheid: schrijf)ingevingen. Het schrijft daar alleen wat lastiger.

Uiteindelijk werk ik, als ik even tijd heb, mijn aantekeningen uit aan de grote tafel in de woonkamer. Op de laptop. Helemaal prehistorisch ben ik nu ook weer niet.
Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 91
(Gemiddelde waardering 4 met 1 waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Op Schrijverspunt zijn ook veel andere schrijfmogelijkheden te vinden!

Klaar voor een schrijfactiviteit?

Klaar voor een schrijfactiviteit?