Meer informatie over...

Meer informatie over schrijvers op Schrijverspunt
  • Maak kennis met de schrijver!

    maak kennis met de schrijverWie is die schrijver, wat wil hij/zij en wat kun je haar/hem verwachten?   In deze rubriek kun je meer informatie vinden over en door schrijvers. De gelegenheid om beter kennis te maken met een schrijver. Schrijvers kunnen hier, gratis en naar eigen inzicht, een eigen pagina met zelf te bepalen inhoud toevoegen en zelf onbeperkt aanpassen en actualiseren. Een extra manier voor informatie aan bezoekers!
  • meedoenWil je ook je eigen pagina publiceren en dezelfde pagina onbeperkt aanpassen op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis).
  • Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

    Een artikel beoordelen? Breng dan s.v.p. een stem uit  door op de gewenste(1-5) ster te klikken. (5 sterren is de hoogste waardering)

Ronald Steenbeek

sharon mccutcheon 8lnbXtxFGZw unsplashHet zal je maar gebeuren: je wint de jackpot van 1,6 miljard dollar! En het is écht iemand uit South Carolina overkomen een dezer dagen. Wat een onvoorstelbaar bedrag… En weet je, als ik zoiets lees probeer ik me altijd even voor te stellen wat er op zo’n moment allemaal door je hoofd gaat…

“Zou ik nou nog wel recht hebben op huurtoeslag?”

“Vergeet die Gazelle herenfiets, deze jongen rijdt voortaan op een e-bike!”

“Zal ik het nu wél of niet op Facebook zetten…?”

Maar goed, de gelukkige winnaar wordt wel gelijk voor een lastige keuze gesteld. Hij mag namelijk kiezen of hij het hele bedrag wil ontvangen uitgesmeerd over 29 jaar óf dat hij liever handje contantje 904 miljoen overhandigd krijgt. Een lastig dilemma dus! Nu was ik altijd al slecht in hoofdrekenen, dus even de calculator erbij, heb je een momentje…?

Oké dan, daar was ik weer! In het eerste geval heb je de komende 29 jaar een vast inkomen van ruim 4,5 miljoen per maand, helemaal niet gek op zich! Maar… stel nou dat je langer leeft dan die 29 jaar? Ben je dan nog in staat om de rest van je levensdagen van een AOW’tje rond te komen? En stel nou dat je over bijvoorbeeld 15 jaar al het tijdelijke met het eeuwige verwisselt, hoeveel geld loop je dan mis?

Nee hoor, veel te riskant allemaal. Ik kies voor cash! Ik kan me dan nét nog geen miljardair noemen, maar 904 miljoen is toch nog altijd… momentje…?

2,5 miljoen per maand gedurende 29 jaar of… 1,8 miljoen per maand gedurende 40 jaar of… YES! Maar liefst 7,5 miljoen p.m. in het geval dat ik nog slechts tien jaar te leven zou hebben!

Ik weet niet of het van al dat rekenen komt, maar míjn hoofd tolt nu al! En ik héb die jackpot notabene helemaal niet gewonnen! Eerlijk gezegd weet ik ook niet of ik daar wel op zit te wachten. Veel te veel gedoe!

Ik word er nu al moe van…

Dit artikel delen?
Pin It
  • Update op .
  • Hits: 64
(Gemiddelde waardering 4 met 1 waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Top 10: Hoogste beoordeelding in deze rubriek

Top 10 : Meest gelezen in deze rubriek

Recente inzendingen voor schrijfactiviteiten met een hoge waardering van bezoekers.

Haiku bij aquarel

sept 21, 2019 Poëzie Guido Aerts

ziek zijn

okt 12, 2019 Poëzie Sherina aka.sheri

Meer schrijfactiviteiten