Harland Awards 2022-schrijfwedstrijd

logonlpDe grootste Nederlandstalige schrijfwedstrijd voor fantasy, sciencefiction, horror en aanverwante speculatieve genres gaat in het najaar weer van start. In oktober kun je één of zelfs twee verhalen insturen om mee te dingen naar de prestigieuze Harland Awards. De deadline is dit jaar op zondag 2 oktober, dus je hebt nog zo'n vier maanden om te schrijven (als je niet al begonnen was).

Al sinds 1976 wordt de Harland Awards – onder verschillende namen, zoals de King Kong Award, de Millenniumprijs en de Paul Harland Prijs – georganiseerd. De schrijfwedstrijd richt zich op korte verhalen (tot 7.500 woorden) in de speculatieve genres, zoals fantasy, sciencefiction, horror, magisch realisme en alles wat daar tussen, onder, achter en omheen ligt. Sinds 2020 verzorgt de Hebban Crew de organisatie namens de Stichting Fantastisch Genre.

We zijn benieuwd naar jouw fantastische verhaal!

De Harland Awards-schrijfwedstrijd is een uitdaging voor zowel nieuwe auteurs, ervaren schrijvers die eens een ander genre willen proberen én voor de veteranen van het fantastische genre. We hopen op veel en gevarieerde inzendingen, die alle subgenres van de speculatieve fictie omvatten. Naast de hoofdcategorieën fantasy, sciencefiction, horror en magisch realisme kun je bijvoorbeeld denken aan climate fiction, grimdark fantasy, dystopische fictie, humoristische SF of fantasy, psychologische horror, post-cyberpunk, weird fiction, historische fantasy, alternatieve historie, (post) apocalyptische fictie, steampunk of urban fantasy. Maar ook als je niet weet in welk subgenre jouw fantastische verhaal valt, ben je van harte welkom om mee te doen. De enige beperkingen zijn jouw fantasie en schrijfvaardigheid.

Zorg er voor dat je als auteur een goed beeld hebt van wat al bestaat, welke clichés en valkuilen je moet vermijden en schrijf dan je allerbeste verhaal. Of twee. Het is toegestaan om samen met anderen je verhaal te schrijven. De Harland Awards is een gejureerde schrijfwedstrijd met feedback voor alle deelnemers, een geldprijs en eeuwige roem voor de winnaar. Als bonus worden de vijf beste verhalen in een Hebban ebook gepubliceerd en worden de winnende auteurs in een artikel gepromoot richting zo'n kwart miljoen Hebban-leden.

Inzenden kan vanaf 16 september tot en met zondag 2 oktober. Alle details en de werkwijze worden in het inzendartikel definitief vastgelegd. Dan is er ook meer bekend over een eventuele 'live' uitreiking.

Bron: https://www.hebban.nl/artikelen/schrijf-een-speculatief-verhaal-voor-de-harland-awards-2022

Hits: 429