Actuele schrijfwedstrijden

Actuele schrijfwedstrijden

Schrijfwedstrijden

Op Schrijverspunt is het meest complete overzicht van actuele en doorlopende schrijfwedstrijden in België en Nederland te vinden. Maak zelf een keuze aan welke schrijfwedstrijd je mee wilt doen. De voorwaarden voor deelname zijn bij elke schrijfwedstrijd aangegeven.

Gratis een
schrijfwedstrijd
aanmelden?
Hieronder, per maand, een overzicht van schrijfwedstrijden waar je (nog) aan mee kunt doen. KLIK op de gewenste maand!

Willy Bultereys poëziewedstrijd voor jongeren

willemsfondsHierbij nodigen we de jongeren van het eerste tot en met het zesde leerjaar van het secundair onderwijs en kunstacademies in Oost-Vlaanderen uit om één gedicht te schrijven binnen het thema 'Morgen?'. 

Voor het Willemsfonds is het meer dan ooit een uitdaging om op zoek te gaan naar jong talent van de Nederlandse taal, dan nog in een bijzondere expressievorm: poëzie of dichtkunst!

We voelen er ons evenmin goed bij indien deze kunstvorm een tanende toekomst tegemoet gaat in het besef dat de oude Grieken er ook al mee begaan waren. “Poëzie” betekent maken, scheppen, vormen. In die zin is poëzie een vorm van uit versregels opgebouwde literatuur in een esthetische eventueel ritmisch kleedje. Met andere woorden poëzie is een leuk taalspel. We zijn ervan overtuigd dat we deze creativiteit nog steeds bij onze jongeren kunnen vinden.

Net daarom wensen we de tweejaarlijkse poëziewedstrijd - genoemd naar Willy Bultereys - in ere te houden. Bultereys was hij onder meer voorzitter van Willemsfonds Gent (1971-2003) en ondervoorzitter van WF algemeen bestuur (1983-1993). In 2001 ontving hij de Provinciale Prijs voor Volksontwikkeling van de provincie Oost-Vlaanderen.

Het thema van de poëziewedstrijd is “Morgen?”. In 5 tot maximum 20 versregels filosoferen je (klein)kinderen over de toekomst. Dit zet de deur open voor creativiteit in de ruimste zin van het woord. We wensen daarom geen accenten te leggen, evenmin een richting aan te geven.

Wie gaat de uitdaging aan? Doen!

We wensen alle deelnemers alvast succes toe.

Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 81
(Gemiddelde waardering 0 met waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen