Overzicht schrijfwedstrijden

Op Schrijverspunt is het meest complete overzicht van actuele en doorlopende schrijfwedstrijden in België en Nederland te vinden. Maak zelf een keuze aan welke schrijfwedstrijd je mee wilt doen. De voorwaarden voor deelname zijn bij elke schrijfwedstrijd aangegeven.

Hieronder, per maand, een overzicht van schrijfwedstrijden waar je in de betreffende maand (nog) aan mee kunt doen. KLIK op de gewenste maand!

Gratis een
schrijfwedstrijd
aanmelden?

Schrijftalent gezocht : Badboek

sprookjeswedstrijdWil jij volgend jaar bij ons in Bergen komen werken aan het tweede Badboek? Doe dan mee met deze unieke schrijfwedstrijd en maak kans op een writer-in-residence t.w.v. € 5.000,00.

Het winnende verhaal wordt gekozen door een deskundige jury onder leiding van Janneke Siebelink en krijgt een eerste oplage in de vorm van een Badboek.

Badboek brengt je verhalen voor in bad. Op 100% waterproof papier. Voor de lancering van het eerste Badboek stelde Saskia Noort, Bergenees en koningin van de thriller, speciaal een spannend verhaal beschikbaar. Als startsein voor een schrijfwedstrijd. Heb jij het in je om een spannende thriller te schrijven? Doe mee en stuur jouw synopsis in voor 21 oktober 2019. Wie weet word jij haar opvolger en staat jouw titel op het volgende blooming Badboek.

Het thema van dit jaar is de thriller. Bij het schrijven van een thriller kan je ervoor kiezen om het verhaal (plot driven) leidend te laten zijn of de hoofdpersonen (character driven). Zorg voor een pakkend begin en een goede, heldere plotopbouw. Schep boeiende personages met duidelijke doelen die waargemaakt moeten worden, liefst onder druk. Hiermee creëer je spanning. Zorg voor de juiste setting, wees onvoorspelbaar en houd het tempo hoog. Het uiteindelijke verhaal dat in een Badboek uitgewerkt wordt mag maximaal 10.000 woorden bevatten. Van het winnende verhaal worden maximaal 1.500 Badboeken gedrukt.

 

Van alle ingezonden synopsissen en andere stukken blijven de auteursrechten te allen tijde rusten bij de schrijver zelf. blooming hotel heeft wel het recht om ingezonden stukken te redigeren en (delen) te gebruiken in online communicatie en voor het uiteindelijk publiceren van het winnende verhaal in de vorm van een Badboek.

Bron:https://www.badboek.nl/het-platform/#reglement
Dit artikel delen?
Pin It

Schrijfwedstrijden, september Schrijfwedstrijden, oktober Schrijfwedstrijden

  • Hits: 321
(Gemiddelde waardering 5 met 1 waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen