Actuele schrijfwedstrijden

Actuele schrijfwedstrijden

Schrijfwedstrijden

Op Schrijverspunt is het meest complete overzicht van actuele en doorlopende schrijfwedstrijden in België en Nederland te vinden. Maak zelf een keuze aan welke schrijfwedstrijd je mee wilt doen. De voorwaarden voor deelname zijn bij elke schrijfwedstrijd aangegeven.

Gratis een
schrijfwedstrijd
aanmelden?
Hieronder, per maand, een overzicht van schrijfwedstrijden waar je (nog) aan mee kunt doen. KLIK op de gewenste maand!

Gedichten om te koesteren

Verzacht met jouw woorden de pijn van ouders die een kind verloren

 

Gedichten om te koesterenMet Koester biedt de vzw Kinderkankerfonds al bijna 30 jaar thuiszorg aan kinderen.

Deze pediatrische liaisonequipe staat in voor de zorg van chronisch zieke kinderen met verkorte levensduur en palliatieve kinderen in het Vlaamse landsgedeelte en Zuid-Nederland. Ze begeleiden de kinderen én hun ouders in de verschillende fases van hun ziekte.

Koester begeleidt de ouders ook in de post-palliatieve fase, elk jaar wordt op de sterfdatum van het kind een kaart gestuurd, een blijk dat ook het Koester-team het kind niet vergeten is.

Ondertussen gaat dit helaas toch al over een 700-tal overlijdens. 

Klim in je pen

Wil jij samen met Koester deze ouders een hart onder de riem steken? Doe dan mee aan deze wedstrijd. Koester zoekt samen met Creatief Schrijven vzw een passend gedicht om het leed van ouders te verzachten.  Wil jij graag deel uitmaken van dit mooie initiatief, stuur je gedicht in vóór 1 december 2019.

Vakjury

Een vakjury met Maud Vanhauwaert (stadsdichter Antwerpen), Christophe Vekeman, Jonas Bruyneel, de postbode van Postkantoor 00/00/00, een medewerker van het Poëziecentrum Gent en van Reveil, selecteert één winnaar.
Die ontvangt een boekenbon t.w.v. 100 euro. Zijn/haar tekst verschijnt op een kaart.

 

Jury team Koester

Medewerkers van het team van Koester selecteren daarnaast ook nog vijf teksten die op kaarten worden gedrukt.

 

Prijsuitreiking en ontmoeting

De officiële prijsuitreiking vindt plaats op zaterdagmiddag 25 april 2020 in Antwerpen. We nodigen alle deelnemers dan uit voor een bijzonder middag over het thema rouw/verlies.   

Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 301
(Gemiddelde waardering 0 met waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen