Voor schrijvers, door schrijvers

Write Now!

Stuur vóór 1 april je tekst in voor Write Now! 2020. In april en mei vinden er tien voorronden plaats in Nederland en Vlaanderen en op zondag 28 juni is de grote finale in Rotterdam.

Voorronden

WriteNow2020 Alle inzendingen voor Write Now! worden verdeeld over regionale voorronden, die in april en mei in heel Nederland en Vlaanderen plaatsvinden. Iedere voorronde bestaat uit een schrijfworkshop, een programma met voordrachten en muziek, en natuurlijk de prijsuitreiking. Tijdens de voorronden maken de voorzitters van de Nederlandse en Vlaamse jury de derde- en tweedeprijswinnaar bekend en onthullen ze welke deelnemer zich als eersteprijswinnaar plaatst voor de finale.

Prijzen voorronden

Per voorronde zijn er drie prijzen te winnen: een eerste prijs van € 250,- aan boekenbonnen, een tweede prijs
van € 125,- aan boekenbonnen en een derde prijs van € 75,- aan boekenbonnen. Deze prijzen worden uitgereikt tijdens de regionale voorronde.

Finale

Winnaars van de regionale voorronden gaan door naar de finale op 28 juni in Rotterdam. Daarnaast plaatsen vijf tweede- en/of derdeprijswinnaars zich met een wildcard voor de finale. Finalisten schrijven binnen drie weken een nieuwe tekst, ontmoeten elkaar tijdens het finaleweekend en volgen diverse masterclasses. Tijdens de finale worden de derde en tweede prijs uitgereikt en wordt bekendgemaakt wie de winnaar is van Write Now! 2020.

Prijzen finale

De hoofdprijs van Write Now! 2020 bestaat uit een MacBook, deelname aan de Lage Landen Schrijfweek van Stichting Beter Schrijven, een abonnement op poëzietijdschrift Awater, optredens bij Geen Daden Maar Woorden Festival en Tilt Festival en de publicatie van het winnende verhaal op Hebban. De tweedeprijswinnaar wint een iPad* en deelname aan de redactiedag van Tilt. De derdeprijswinnaar gaat naar huis met een boekenpakket* en een coachingsgesprek met  redacteur Bertram Mourits.
*Mede mogelijk gemaakt door Libris.

Succes

Winnaars van Write Now! worden vaak opgemerkt door landelijke uitgeverijen. Zij debuteren bij landelijke uitgevers of hebben een contract bij een uitgever in de wacht gesleept. Bekende auteurs die hun carrière begonnen bij Write Now! zijn onder meer Lize Spit, Niña Weijers, Maartje Wortel, Jaap Robben, Marijn Sikken, Joost de Vries en Marjolijn van Heemstra.Bron: https://writenow.nu/meedoen/

Dit artikel delen?
  • Hits: 515
(De gemiddelde waardering is 0 door stem(-men)

Login of registreer om een reactie te plaatsen