Actuele schrijfwedstrijden

Actuele schrijfwedstrijden
Op Schrijverspunt is het meest complete overzicht van actuele en doorlopende schrijfwedstrijden in België en Nederland te vinden. Maak zelf een keuze aan welke schrijfwedstrijd je mee wilt doen. De voorwaarden voor deelname zijn bij elke schrijfwedstrijd aangegeven.
Hieronder, per maand, een overzicht van schrijfwedstrijden waar je (nog) aan mee kunt doen. KLIK op de gewenste maand!

Eiland haiku wedstrijd 2020

De haiku en het eiland van Schalkwijk

eiland haikuHet eiland van Schalkwijk bestaat uit de dorpskernen Tull en ’t Waal en Schalkwijk. Beiden te bereiken via het veerpont en de bruggen. Kenmerkend is de lintbebouwing die zich langs de Schalkwijkse-wetering en áchterlangs de Lekdijk afwikkelt, met een pad voor de kerk en één voor de klompen. Ruimte voor de rivier en opruim-plicht. Er is nog steeds agrarische activiteit op een bodem die bestaat uit alle soorten grond (op één na) die je maar tegen kunt komen in Nederland. Er zijn cope kavels te herkennen en hier en daar een historische krom-akker. Volgens recente inzichten werd er in het Neolithicum regelmatig gewoond. Het eiland is een kwetsbaar prachtig landschap ingesloten tussen de Vinex locaties Nieuwegein, Houten en Wijk bij Duurstede met aan de overkant Culemborg. Deze parel nodigt je uit om haar te huldigen in een gedicht dat zich kenmerkt door de terloopse eenvoud van een heldere waarneming : de haiku.

Je kunt tot 20 maart 2020 inzenden.

Tijdens de opening van het derde eiland haiku seizoen, werd Marja Oosterman begroet als vierde jurylid. Marja is journaliste en zij heeft als pionierster bergen verzet waar het gaat om studentenbelangen (in 1968), het ontwikkelen van nieuwe media (Nopapers1988). Samen met schrijfster Marike Leeuwenkamp en journaliste Loethe Olthuis en beeldend kunstenares Christel van Vliet deelt zij haar dichterlijke inzichten met veel plezier. Het is fijn omringd te zijn door zoveel erudiet talent. Tijdens het bespreken van het toekomstig speelveld voor de eiland haiku wedstrijd 2020, leek het alsof de dageraad het eiland raakte,

https://www.beeldmakers.nl/wp-content/uploads/Website-kop-hoofd-2019-eiland-haiku-2020-opening-seizoen.jpg)">

de eiland haiku

geeft de taalminnaressen

zinsbegoocheling

maar dat zou de invloed van een haiku kunnen zijn:

Een eiland haiku bestaat uit drie regels van beurtelings 5-7-5 lettergrepen.

Bron: https://www.beeldmakers.nl/?page_id=3035

Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 305
(De gemiddelde waardering is 5 door 1 stem(-men)

Login of registreer om een reactie te plaatsen