Voor schrijvers, door schrijvers

Schrijverspodiumprijs

schrijverspodiumlogoDeelname aan de Schrijverspodiumprijs staat open voor iedereen van 16 jaar en ouder. U kunt uitsluitend meedoen met Nederlandstalige gedichten van eigen hand.

Als deelnemer mag u elk ingezonden gedicht op kwaliteit beoordelen. De punten die dat oplevert, worden uiteindelijk opgeteld, waarmee de democratische uitslag een feit is. Tijdens de wedstrijd worden auteursnamen bovendien geanonimiseerd zodat een eventuele reputatie bij de beoordeling geen rol speelt. De redactionele keuze van de alternatieve prijswinnaar(s) daarentegen, wordt op basis van alle door een auteur ingezonden gedichten bepaald door de redactie van deze dichtwedstrijd. Voor dit deel van de uitslag zullen alleen de door de redactie als goed tot zeer goed beoordeelde gedichten op volgorde worden gezet, terwijl de democratische uitslag werkelijk alle inzendingen rangschikt. Zie het kader Wedstrijdinformatie voor de totale waarde van de prijzenpot en de verdeling daarvan over de verschillende winnaars.
De verschillende beoordelingen zijn overigens alleen bedoeld om elkaar aan te vullen, om een andere invalshoek op dezelfde inzendingen te bieden, niet om de ene beoordeling boven de andere te stellen. Het is goed mogelijk dat een gedicht in beide wedstrijddelen goed scoort, maar dat zal soms ook helemaal niet het geval zijn. Uw stem is in ieder geval belangrijk voor de democratische uitslag. En hoe meer u stemt, hoe meer invloed u uitoefent...

Per ingezonden gedicht wordt een inschrijfgeld van €3,- gevraagd en per wedstrijd mag u maximaal 3 gedichten opgeven waarmee u nog niet eerder aan deze wedstrijd deelnam. Ingezonden gedichten mogen niet eerder bekroond zijn met een prijs (hier of elders) en ook niet eerder door een uitgever zijn gepubliceerd: publicatie op literaire websites of in eigen publicaties is geen probleem.

Ga als volgt te werk als u voor het eerst meedoet:

  1. Maak een account aan via de link Nieuw account aanmaken onder Gebruikerslogin.
  2. Log in en stuur één of meer gedichten in via de link Gedicht insturen in het menu bovenaan.
  3. U krijgt een e-mail met alle benodigde informatie: uw deelname is nog niet definitief.
  4. Maak het inschrijfgeld over: binnen enkele dagen wordt uw werk op de website gepubliceerd.
  5. Log daarna af en toe in om alle tot dan toe ingezonden gedichten te kunnen beoordelen.

De drie stemknoppen

De inzendtermijn voor de 14e editie van de Schrijverspodiumprijs loopt van 19/12/2019 t/m 18/06/2020. Gedichten beoordelen kan echter tot en met 27/06/2020 18:00 uur, waarna de uitslag dezelfde avond al bekend wordt gemaakt.

Bron: https://schrijverspodium.nl/schrijverspodiumprijs/deelname

Dit artikel delen?
  • Hits: 873
(De gemiddelde waardering is 0 door stem(-men)

Login of registreer om een reactie te plaatsen