Actuele schrijfwedstrijden

Actuele schrijfwedstrijden
Op Schrijverspunt is het meest complete overzicht van actuele en doorlopende schrijfwedstrijden in België en Nederland te vinden. Maak zelf een keuze aan welke schrijfwedstrijd je mee wilt doen. De voorwaarden voor deelname zijn bij elke schrijfwedstrijd aangegeven.
Hieronder, per maand, een overzicht van schrijfwedstrijden waar je (nog) aan mee kunt doen. KLIK op de gewenste maand!

NXT TXT Awards

5e1eee68e0ae9 nxttxt LOGO 2019 NLqNXT TXT is een literatuurprijs voor jonge schrijftalenten tussen de 15 en 25 jaar oud die wonen in de Euregio Maas-Rijn. Dit gebied omvat drie landen en drie talen (Duits, Frans en Nederlands). Het gaat om de regio’s Hasselt, Maastricht, Luik, Aken, Heerlen en Eupen.
Het project is in het leven geroepen om het literaire talent van jongeren te ontdekken én door te ontwikkelen. Iedereen tussen de 15 en 25 jaar mag deelnemen door prozateksten in te zenden in de eigen moedertaal (Nederlands, Frans of Duits), met een omvang van maximaal 2500 woorden.
Behalve dat een mooie prijs te winnen valt, namelijk een high end laptop voor de eerste plaats en boekenbonnen ter waarde van 100 en 50 euro voor respectievelijk de tweede en derde plaats, worden de winnende teksten ook vertaald naar de beide andere talen en samengebracht in een publicatie.
Wil je meedoen? Meld je dan aan via info@nxt-txt.eu. De definitieve tekst moet uiterlijk 30 januari 2020 zijn ingezonden. De feestelijke prijsuitreiking vindt plaats in april 2020.

Deadline van de wedstrijd:: 30.01.2020

Website waarop verdere informatie te vinden is: https://www.euregio-lit.eu/nl/projecten/nxt-txt-awards

Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 51
(De gemiddelde waardering is 0 door stem(-men)

Login of registreer om een reactie te plaatsen