Actuele schrijfwedstrijden

Actuele schrijfwedstrijden
Op Schrijverspunt is het meest complete overzicht van actuele en doorlopende schrijfwedstrijden in België en Nederland te vinden. Maak zelf een keuze aan welke schrijfwedstrijd je mee wilt doen. De voorwaarden voor deelname zijn bij elke schrijfwedstrijd aangegeven.
Hieronder, per maand, een overzicht van schrijfwedstrijden waar je (nog) aan mee kunt doen. KLIK op de gewenste maand!

Natura Inspiratus: Verhalen- en poëziewedstrijd 50+

Natura InspiratusIn 2020 viert FedOS vzw haar 70-jarig bestaan. Dit jubeljaar wordt een jaar vol feestelijkheden en bijzondere activiteiten. Hét event van het jaar wordt de FedOS KUNSTROUTE ‘NATURA INSPIRATUS’ in samenwerking met Plantentuin Meise. Deze indrukwekkende kunstroute gaat door op het domein van Plantentuin Meise en wordt afgesloten met een spetterend tweedaags kunstenfestival waar tal van podiumkunsten aan bod komen.


Natura Inspiratus, de natuur inspireert
Je zou het niet meteen verwachten maar de schrijfkunst is onmogelijk weg te denken uit de Plantentuin Meise. Als één van de grootste botanische tuinen ter wereld is hier een zeer uitgebreide botanische bibliotheek aanwezig. Taal en schrijfkunst is inherent in de beschrijving en archivering van fauna en flora. De super biodiverse collectie en de historisch en wetenschappelijk onderbouwde deskundigheid van de Plantentuin Meise staan ter beschikking van alle schrijvers en dichters. De natuur is sinds het begin der tijden en in alle talen en culturen één van de meest inspirerende thema’s voor verhalen en gedichten. Toen de mens op de wereld kwam, lang na de tijd waarin de planten en dieren nog spraken, lagen er al vele prachtige verhalen op ons te wachten. En toen de mens zich begon te verspreiden over de wereld, reisden de verhalen met hem mee of gingen hem in vele gevallen zelfs vooraf. De natuur prikkelt de artistieke verbeelding waardoor nieuwe creaties ontstaan. We kijken uit naar jullie (kort)verhalen en poëzie over en geïnspireerd door de natuur, in de ruimst mogelijke zin van het woord. 

Wedstrijdinfo: Check en volg de criteria in het wedstrijdreglement van “Natura Inspiratus”. Voor de verhalenschrijvers: zowel door jou navertelde bestaande verhalen als originele zelfbedachte verhalen zijn welkom. Voor de dichters: een gedicht is de meest persoonlijke vorm van schrijven. De keuze van vorm en metrum van je gedicht(en) is volledig vrij. Hou wel rekening met de maximum lengte. De taal: alle verhalen en gedichten worden in het Nederlands ingediend. Anderstalige en meertalige auteurs worden aangemoedigd om hun tekst ook te bezorgen in de/een andere taal. Mail je verhalen en gedichten samen met het inschrijvingsformulier en je korte cv op uiterlijk 13 januari 2020 naar natura.inspiratus@gmail.com

Bron: https://www.fedos.be/activiteiten/verhalen-en-poeziewedstrijd-50-natura-inspiratus/

Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 420
(De gemiddelde waardering is 0 door stem(-men)

Login of registreer om een reactie te plaatsen