Actuele schrijfwedstrijden

Actuele schrijfwedstrijden
Op Schrijverspunt is het meest complete overzicht van actuele en doorlopende schrijfwedstrijden in België en Nederland te vinden. Maak zelf een keuze aan welke schrijfwedstrijd je mee wilt doen. De voorwaarden voor deelname zijn bij elke schrijfwedstrijd aangegeven.
Hieronder, per maand, een overzicht van schrijfwedstrijden waar je (nog) aan mee kunt doen. KLIK op de gewenste maand!

De Fintro Prijs Spannend Boek

fintroFintro wil een ruggensteun zijn voor beginnende schrijvers en lanceerde in 2018 een nieuwe Nederlandstalige literaire prijs: De Fintro-Prijs Spannende boeken. Deze prijs is een onderscheiding die op initiatief van Fintro en boek.be in samenwerking met een uitgeverij en Creatief schrijven wordt uitgereikt aan het beste oorspronkelijk Nederlandstalig literair manuscript - genre spannende boeken - van een Vlaams auteur wiens werk nooit eerder werd uitgegeven.

“Fintro zet met plezier haar schouders onder deze prijs die kansen schept voor beginnende schrijvers en die hen helpt verbinding te leggen met een groot publiek. Als échte mensenbank werken we met cijfers, het zijn de mensen en hun verhalen die echt tellen”, zegt Luc Keppens CEO Fintro.

Het winnend manuscript van de editie 2018 - 'Om dringende reden' van Peter Franck - is, dankzij de financiering van Fintro, in boekvorm voor het eerst te koop op de boekenbeurs te Antwerpen dit najaar.

De schrijver van het winnend manuscript ontvangt tevens een geldprijs van 1.000 EUR.

Ook voor de editie 2019 zijn we voor deze prijs vereerd met het voorzitterschap van Toni Coppers, zonder twijfel Vlaanderens favoriete misdaadauteur.

Zit er een misdaadauteur in u verscholen en u wilt uw kans wagen?

Hoe deelnemen? Lees hier het reglement.  

Deponeer uw manuscript in twee exemplaren op papier of op een USB stick

  • Op de boekenbeurs in Antwerpen in hal 4, stand 406 bij het schrijflab (stand creatief schrijven) in de plexi urne aan de Fintrowand van dinsdag 29 oktober 10 uur tot en met maandag 11 november 2019, 18 uur.
  • In een Fintro kantoor van 12 november tot en met dinsdag 10 december 2018 tijdens de kantooruren Deze openingsuren kunt u vinden via www.fintro.be

Of stuur het via e-mail naar spannendeboeken@boek.be tot en met 20 december 2019 – 18 uur.

Bron:https://www.fintro.be/nl/Campagne/fintro-prijs-spannend-boek?axes4=priv

Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 529
(De gemiddelde waardering is 0 door stem(-men)

Login of registreer om een reactie te plaatsen