Columnwedstrijd Wie is Eva?

de gang 2022‘Wie is Eva?’

HAARlem 2023

Fotogalerie de Gang organiseert een columnwedstrijd met als thema ‘ Wie is Eva?’. De columnwedstrijd is de start van het door de Gang uitgeroepen Jaar van de Vrouw- HAARlem 2023.

In dit jaar zal in de Gang uitsluitend werk te zien van vrouwelijke fotografen en zullen er, onder andere, lezingen en sprekersdiners georganiseerd worden rondom de exposities die dat jaar te zien zullen zijn.

De eerste tentoonstelling, die start op 13 januari 2023, is een samenwerkingsproject met het Bijbels Museum. De titel van de expositie is ‘Eva, Sara en Hanna- vrouwen van de wereld' en heeft als thema de sterke vrouwen uit de bijbel. 

‘Wie is Eva?’

Met dit thema willen wij schrijvers uitdagen om hun eigen antwoord op deze vraag te formuleren. Eva kan een vriendin zijn, een moeder, de eerste vrouw, de verleidster of misschien is de schrijver zelf wel Eva. Hoe breed het thema geïnterpreteerd wordt is aan de schrijver zelf. 

De jury bestaat uit de leden van de Culturele Commissie van de Gang.

De winnaar ontvangt een boekenbon twv 100 euro. 

De inzendtermijn loopt tot 15 december 2022. Met inzending van de column gaat de schrijver akkoord met publicatie van de column in diverse publicaties. De column mag een maximale lengte hebben van 400 woorden. Ook is de schrijver van de winnende column beschikbaar op 13 januari om in de galerie zijn/haar column voor te lezen. 

Inzendingen naar : info@fotogaleriedegang.nl ovv EVA 

De Gang is een fotogalerie aan de Grote Houtstraat 43, Haarlem 

 

 

Deadline schrijfwedstrijd: 15-12-2022 12:00

Website waarop verdere informatie te vinden is: http://www.fotogaleriedegang.nl

Deadline: DECEMBER

Hits: 293